Nuts, pistachio nuts, dry roasted, with salt added - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
569 kcal | - | - |
Białko
|
21.05 g | 42% DV | 148% D |
Tłuszcz
|
45.82 g | 59% DV | - |
Węglowodany
|
27.55 g | 10% DV | - |
Skrobia
|
1.38 g | - | - |
Cukry
|
7.74 g | - | - |
Błonnik
|
10.3 g | 37% DV | 129% D |
Woda
|
1.79 g | - | - |
Popiół
|
3.79 g | - | - |
Sód
|
428 mg | 19% DV | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
71.4 mg | 13% DV | 45.63% D |
Kwas foliowy
|
51 ug | - | - |
Witamina A
|
266 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.7 mg | 58% DV | 204% D |
Witamina B12
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.23 mg | 18% DV | 63.27% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
1.37 mg | 8.6% DV | 30.16% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.51 mg | 10% DV | 36.06% D |
Witamina B6
|
1.12 mg | 66% DV | 232% D |
Witamina C
|
3 mg | 3.3% DV | 11.72% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
13.2 ug | 11% DV | 38.66% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
159 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
51 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
51 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.13 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.55 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
23.42 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.29 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0.08 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
3.14 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
13 ug | 1.4% DV | 5.08% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E
|
2.17 mg | 14% DV | 50.85% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
107 mg | 8.2% DV | 28.93% D |
Miedź
|
1.29 mg | 144% DV | 505% D |
Żelazo
|
4.03 mg | 22% DV | 78.7% D |
Magnez
|
109 mg | 26% DV | 91.22% D |
Mangan
|
1.24 mg | 54% DV | 190% D |
Fosfor
|
469 mg | 38% DV | 132% D |
Potas
|
1007 mg | 21% DV | 75.31% D |
Selen
|
10 ug | 18% DV | 63.91% D |
Sód
|
428 mg | 19% DV | 65.41% D |
Cynk
|
2.34 mg | 21% DV | 74.77% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1.02 g | - | - |
Arginina
|
2.23 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
1.97 g | - | - |
Cysteina
|
0.31 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
4.49 g | - | - |
Glicyna
|
1.05 g | - | - |
Histydyna
|
0.54 g | - | - |
Izoletyda
|
0.96 g | - | - |
Leucyna
|
1.68 g | - | - |
Lizyna
|
1.19 g | - | - |
Metionina
|
0.38 g | - | - |
Fenyloalanina
|
1.14 g | - | - |
Prolina
|
0.98 g | - | - |
Seryna
|
1.34 g | - | - |
Treonina
|
0.71 g | - | - |
Tryptofan
|
0.26 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.53 g | - | - |
Walina
|
1.31 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.21 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.21 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
13.13 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
13.13 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.11 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
23.93 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
4.99 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.56 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.46 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
3.79 g | - | - |
Betaina
|
0.8 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Hydroksyprolina
|
0.1 g | - | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
1.79 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -