Salad dressing, coleslaw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 404 kcal | - | |
Białko | 0.85 g | 1.7% DV | 8.42% D |
Tłuszcz | 34.53 g | 44% DV | |
Węglowodany | 22.4 g | 8.1% DV | |
Skrobia | 1.08 g | - | |
Cukry | 21.23 g | - | |
Woda | 39.85 g | - | |
Popiół | 2.37 g | - | |
Sód | 850 mg | 37% DV | |
Cholesterol | 41 mg | 14% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.6 mg | 2.7% DV | 13.14% D |
Kwas foliowy | 4 ug | - | - |
Witamina A | 63 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.8% DV | 14.03% D |
Witamina B12 | 0.09 ug | 3.8% DV | 18.56% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.06 mg | 4.2% DV | 20.94% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.06 mg | 0.4% DV | 1.89% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.12 mg | 2.3% DV | 11.49% D |
Witamina B6 | 0.01 mg | 0.4% DV | 2.04% D |
Witamina C | 0.6 mg | 0.7% DV | 3.3% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 66.1 ug | 55% DV | 273% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 2 ug | - | - |
Karoten, beta | 4 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 1 ug | - | - |
Folate, food | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 16 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 17 ug | 1.9% DV | 9.35% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 3.08 mg | 21% DV | 102% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 9 mg | 0.7% DV | 3.43% D |
Miedź | 0.02 mg | 2% DV | 9.9% D |
Żelazo | 0.33 mg | 1.8% DV | 9.08% D |
Magnez | 3 mg | 0.7% DV | 3.54% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.7% DV | 3.44% D |
Fosfor | 42 mg | 3.4% DV | 16.63% D |
Potas | 35 mg | 0.7% DV | 3.69% D |
Selen | 4.8 ug | 8.7% DV | 43.2% D |
Sód | 850 mg | 37% DV | 183% D |
Cynk | 0.16 mg | 1.5% DV | 7.2% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 2.55 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 2.46 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.09 g | - | |
Omega-6 linolowy | 16.76 g | - | |
Omega-6 linolowy | 16.68 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.18 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.07 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.09 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.07 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.1 g | - | |
Kwas behenowy | 0.1 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.04 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.59 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.39 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 22.4 g | 8.1% DV | |
Fruktoza | 5.16 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 5.56 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.22 g | - | |
Skrobia | 1.08 g | - | |
Sacharoza | 10.29 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.37 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 41 mg | 14% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 39.85 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central