DENNY'S, french fries - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 282 kcal | - | |
Białko | 3.41 g | 6.8% DV | 48.37% D |
Tłuszcz | 14.13 g | 18% DV | |
Węglowodany | 35.2 g | 13% DV | |
Skrobia | 32.5 g | - | |
Cukry | 0.85 g | - | |
Błonnik | 3.5 g | 13% DV | 88.65% D |
Woda | 46.05 g | - | |
Popiół | 1.2 g | - | |
Sód | 44 mg | 1.9% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.12 mg | 10% DV | 70.92% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 3.7% DV | 26.19% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.72 mg | 17% DV | 120% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.61 mg | 12% DV | 86.52% D |
Witamina B6 | 0.22 mg | 13% DV | 91.78% D |
Witamina C | 1.6 mg | 1.8% DV | 12.61% D |
Witamina K (filochinon) | 28.8 ug | 24% DV | 170% D |
Więcej... ❯
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.09 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.18 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 5.97 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.06 mg | - | - |
Witamina E | 0.98 mg | 6.5% DV | 46.34% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 14 mg | 1.1% DV | 7.64% D |
Miedź | 0.11 mg | 12% DV | 87.47% D |
Żelazo | 0.72 mg | 4% DV | 28.37% D |
Magnez | 27 mg | 6.4% DV | 45.59% D |
Mangan | 0.18 mg | 7.8% DV | 55.2% D |
Fosfor | 115 mg | 9.2% DV | 65.25% D |
Potas | 492 mg | 10% DV | 74.24% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 5.16% D |
Sód | 44 mg | 1.9% DV | 13.57% D |
Cynk | 0.46 mg | 4.2% DV | 29.66% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.11 g | - | |
Arginina | 0.18 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.75 g | - | |
Cysteina | 0.03 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.51 g | - | |
Glicyna | 0.1 g | - | |
Histydyna | 0.05 g | - | |
Izoletyda | 0.12 g | - | |
Leucyna | 0.19 g | - | |
Lizyna | 0.14 g | - | |
Metionina | 0.04 g | - | |
Fenyloalanina | 0.15 g | - | |
Prolina | 0.11 g | - | |
Seryna | 0.13 g | - | |
Treonina | 0.11 g | - | |
Tryptofan | 0.05 g | - | |
Tyrozyna | 0.09 g | - | |
Walina | 0.3 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.81 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.76 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.73 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.63 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.31 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.27 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.02 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.55 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 35.2 g | 13% DV | |
Fruktoza | 0.26 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.41 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 32.5 g | - | |
Sacharoza | 0.18 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.2 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 46.05 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central