Przyprawy, mak - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 525 kcal -
Białko 17.99 g 36% DV 137% D
Tłuszcz 41.56 g 53% DV
Węglowodany 28.13 g 10% DV
Cukry 2.99 g -
Błonnik 19.5 g 70% DV 265% D
Woda 5.95 g -
Popiół 6.37 g -
Sód 26 mg 1.1% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 8.8 mg 1.6% DV 6.1% D
Kwas foliowy 82 ug - -
Witamina A 0 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.85 mg 71% DV 271% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.1 mg 7.7% DV 29.3% D
Witamina B3 (Niacyna) 0.9 mg 5.6% DV 21.33% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.32 mg 6.5% DV 24.69% D
Witamina B6 0.25 mg 15% DV 55.35% D
Witamina C 1 mg 1.1% DV 4.23% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 1438 mg 111% DV 421% D
Miedź 1.63 mg 181% DV 689% D
Żelazo 9.76 mg 54% DV 207% D
Magnez 347 mg 83% DV 315% D
Mangan 6.71 mg 292% DV 1111% D
Fosfor 870 mg 70% DV 265% D
Potas 719 mg 15% DV 58.28% D
Selen 13.5 ug 25% DV 93.51% D
Sód 26 mg 1.1% DV 4.31% D
Cynk 7.9 mg 72% DV 274% D
Alanina 0.84 g -
Arginina 1.95 g -
Kwas asparaginowy 2.37 g -
Cysteina 0.3 g -
Kwas glutaminowy 4.3 g -
Glicyna 0.95 g -
Histydyna 0.47 g -
Izoletyda 0.82 g -
Leucyna 1.32 g -
Lizyna 0.95 g -
Metionina 0.5 g -
Fenyloalanina 0.76 g -
Prolina 2.75 g -
Seryna 0.95 g -
Treonina 0.69 g -
Tryptofan 0.18 g -
Tyrozyna 0.73 g -
Walina 1.1 g -

Źródła