Pork, cured, ham with natural juices, whole, boneless, separable lean only, heated, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 113 kcal | - | |
Białko | 20.57 g | 41% DV | 728% D |
Tłuszcz | 3.01 g | 3.9% DV | |
Węglowodany | 0.84 g | 0.3% DV | |
Cukry | 0.81 g | - | |
Woda | 71.71 g | - | |
Popiół | 3.87 g | - | |
Sód | 1180 mg | 51% DV | |
Cholesterol | 56 mg | 19% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 79.8 mg | 15% DV | 257% D |
Kwas foliowy | 2 ug | - | - |
Witamina A | 44 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.62 mg | 52% DV | 914% D |
Witamina B12 | 0.42 ug | 18% DV | 310% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 294% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.83 mg | 43% DV | 756% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.89 mg | 18% DV | 316% D |
Witamina B6 | 0.46 mg | 27% DV | 481% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 30 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 2 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 13 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 13 ug | 1.4% DV | 25.57% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.8 ug | 4% DV | 70.8% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.8 ug | - | - |
Witamina E | 0.27 mg | 1.8% DV | 31.86% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 2.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 8.17% D |
Miedź | 0.27 mg | 30% DV | 535% D |
Żelazo | 0.85 mg | 4.7% DV | 83.58% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 92.71% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.2% DV | 20.78% D |
Fosfor | 318 mg | 25% DV | 450% D |
Potas | 367 mg | 7.8% DV | 138% D |
Selen | 32.7 ug | 59% DV | 1052% D |
Sód | 1180 mg | 51% DV | 908% D |
Cynk | 1.98 mg | 18% DV | 319% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.21 g | - | |
Arginina | 1.32 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.8 g | - | |
Cysteina | 0.23 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.94 g | - | |
Glicyna | 1.08 g | - | |
Histydyna | 0.9 g | - | |
Izoletyda | 0.93 g | - | |
Leucyna | 1.65 g | - | |
Lizyna | 1.74 g | - | |
Metionina | 0.49 g | - | |
Fenyloalanina | 0.82 g | - | |
Prolina | 0.88 g | - | |
Seryna | 0.81 g | - | |
Treonina | 0.92 g | - | |
Tryptofan | 0.19 g | - | |
Tyrozyna | 0.67 g | - | |
Walina | 1.04 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.36 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.35 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.31 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.3 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.66 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.32 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.84 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.44 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.37 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.87 g | - | |
Betaina | 7.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 56 mg | 19% DV | |
Hydroksyprolina | 0.13 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 71.71 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central