Pork, cured, bacon, unprepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 393 kcal -
Białko 13.66 g 27% DV 139% D
Tłuszcz 37.13 g 48% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Cukry 0.35 g -
Woda 46.74 g -
Popiół 2.59 g -
Sód 751 mg 33% DV
Cholesterol 66 mg 22% DV

Witaminy

Cholina 47.8 mg 8.7% DV 44.23% D
Kwas foliowy 0 ug - -
Witamina A 37 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.28 mg 23% DV 117% D
Witamina B12 0.5 ug 21% DV 106% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.08 mg 6.2% DV 31.71% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.02 mg 25% DV 128% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.56 mg 11% DV 56.49% D
Witamina B6 0.27 mg 16% DV 79.63% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 16 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 6 mg 0.5% DV 2.35% D
Miedź 0.05 mg 5.1% DV 26.01% D
Żelazo 0.38 mg 2.1% DV 10.74% D
Magnez 13 mg 3.1% DV 15.75% D
Mangan 0.01 mg 0.5% DV 2.66% D
Fosfor 166 mg 13% DV 67.58% D
Potas 201 mg 4.3% DV 21.76% D
Selen 20.1 ug 37% DV 186% D
Sód 751 mg 33% DV 166% D
Cynk 1.14 mg 10% DV 52.74% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.22 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.22 g -
Omega-3 DHA 0.01 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 5.08 g -
Omega-6 linolowy 5 g -
Omega-9 eikosenowy 0.29 g -
Omega-9 erukowy 0.01 g -
Omega 9 oleinowy 14.71 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 14.6 g -
Kwas arachidowy 0.07 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0.03 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.03 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.09 g -
Kwas mirystynowy 0.47 g -
Kwas palmitynowy 7.94 g -
Kwas pentadekanowy 0.02 g -
Kwas stearynowy 3.95 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 2.59 g -
Betaina 3.7 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 66 mg 22% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 46.74 g -

Źródła