POPEYES, Fried Chicken, Mild, Skin and Breading - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 433 kcal | - | |
Białko | 13.96 g | 28% DV | 129% D |
Tłuszcz | 32.32 g | 41% DV | |
Węglowodany | 21.54 g | 7.8% DV | |
Skrobia | 20.17 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 16.5% D |
Woda | 29.63 g | - | |
Popiół | 2.55 g | - | |
Sód | 769 mg | 33% DV | |
Cholesterol | 82 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 84 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.17 mg | 14% DV | 63.51% D |
Witamina B12 | 0.38 ug | 16% DV | 73.13% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.28 mg | 22% DV | 101% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.35 mg | 33% DV | 155% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.74 mg | 15% DV | 68.36% D |
Witamina B6 | 0.11 mg | 6.3% DV | 29.07% D |
Więcej... ❯
Retinol | 25 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.14 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.13 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 25 ug | 2.8% DV | 12.83% D |
Witamina E | 0.2 mg | 1.3% DV | 6.16% D |
Minerały ❯
Wapń | 26 mg | 2% DV | 9.24% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.7% DV | 35.41% D |
Żelazo | 1.73 mg | 9.6% DV | 44.39% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 20.9% D |
Mangan | 0.24 mg | 10% DV | 48.4% D |
Fosfor | 119 mg | 9.5% DV | 43.97% D |
Potas | 192 mg | 4.1% DV | 18.87% D |
Selen | 22.6 ug | 41% DV | 190% D |
Sód | 769 mg | 33% DV | 154% D |
Cynk | 0.67 mg | 6.1% DV | 28.13% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.8 g | - | |
Arginina | 0.79 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.95 g | - | |
Cysteina | 0.16 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.26 g | - | |
Glicyna | 1.17 g | - | |
Histydyna | 0.33 g | - | |
Izoletyda | 0.41 g | - | |
Leucyna | 0.85 g | - | |
Lizyna | 0.61 g | - | |
Metionina | 0.2 g | - | |
Fenyloalanina | 0.53 g | - | |
Prolina | 1.12 g | - | |
Seryna | 0.54 g | - | |
Treonina | 0.46 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.43 g | - | |
Walina | 0.51 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.15 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.15 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.8 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.59 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.14 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 12.33 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 11.29 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.01 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.26 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.62 g | - | |
Kwas palmitynowy | 7 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.1 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.68 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 1.28 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 1.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.12 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 21.54 g | 7.8% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 20.17 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.55 g | - | |
Cholesterol | 82 mg | 27% DV | |
Hydroksyprolina | 0.32 g | - | |
Woda | 29.63 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central