Pizza, cheese topping, thin crust, frozen, cooked - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 263 kcal -
Białko 11.91 g 24% DV 181% D
Tłuszcz 11.07 g 14% DV
Węglowodany 28.8 g 10% DV
Cukry 3.71 g -
Błonnik 3 g 11% DV 81.48% D
Woda 46.01 g -
Popiół 2.21 g -
Sód 471 mg 20% DV
Cholesterol 21 mg 7% DV

Witaminy

Cholina 18.9 mg 3.4% DV 26.13% D
Kwas foliowy 122 ug - -
Witamina A 374 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.1 mg 8.6% DV 65.27% D
Witamina B12 0.62 ug 26% DV 196% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.13 mg 9.8% DV 74.29% D
Witamina B3 (Niacyna) 1.28 mg 8% DV 60.98% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.5 mg 9.9% DV 75.59% D
Witamina B6 0.13 mg 7.6% DV 58.15% D
Witamina C 0.1 mg 0.1% DV 0.84% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 4.2 ug 3.5% DV 26.62% D

Minerały

Wapń 228 mg 18% DV 133% D
Miedź 0.09 mg 10% DV 76.89% D
Żelazo 2.14 mg 12% DV 90.41% D
Magnez 24 mg 5.7% DV 43.45% D
Mangan 0.33 mg 14% DV 108% D
Fosfor 215 mg 17% DV 131% D
Potas 201 mg 4.3% DV 32.52% D
Selen 21.4 ug 39% DV 296% D
Sód 471 mg 20% DV 156% D
Cynk 1.49 mg 14% DV 103% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.11 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.11 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.55 g -
Omega-6 linolowy 1.43 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 2.8 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 2.61 g -
Kwas arachidowy 0.02 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.16 g -
Kwas kaprynowy 0.18 g -
Kwas kapronowy 0.13 g -
Kwas kaprylowy 0.08 g -
Kwas laurynowy 0.21 g -
Kwas lignocerynowy 0.01 g -
Kwas margarynowy 0.05 g -
Kwas mirystynowy 0.71 g -
Kwas palmitynowy 3.1 g -
Kwas pentadekanowy 0.08 g -
Kwas stearynowy 0.98 g -
Total (complex+sugars) 28.8 g 10% DV
Fruktoza 1.25 g -
Galaktoza 0.24 g -
Glukoza 0.88 g -
Laktoza 0.38 g -
Maltoza 0.85 g -
Sacharoza 0.1 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 2.21 g -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 21 mg 7% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 46.01 g -

Źródła