Fast foods, cheeseburger; single, large patty; with condiments, vegetables and mayonnaise - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 268 kcal | - | |
Białko | 13.69 g | 27% DV | 204% D |
Tłuszcz | 15.8 g | 20% DV | |
Węglowodany | 17.73 g | 6.4% DV | |
Skrobia | 12.63 g | - | |
Cukry | 4.5 g | - | |
Błonnik | 1.1 g | 3.9% DV | 29.32% D |
Woda | 50.92 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Sód | 473 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 51 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 36.8 mg | 6.7% DV | 49.93% D |
Kwas foliowy | 72 ug | - | - |
Witamina A | 256 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 mg | 15% DV | 110% D |
Witamina B12 | 0.93 ug | 39% DV | 289% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 148% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.14 mg | 20% DV | 147% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.76 mg | 15% DV | 113% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 81.65% D |
Witamina C | 1.1 mg | 1.2% DV | 9.12% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 14.2 ug | 12% DV | 88.31% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 64 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 21 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 51 ug | - | - |
Kwas foliowy | 30 ug | 7.5% DV | 55.97% D |
Retinol | 44 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.07 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.76 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 1.81 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 50 ug | 5.6% DV | 41.46% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 3.73% D |
Witamina E | 0.57 mg | 3.8% DV | 28.36% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 73 mg | 5.6% DV | 41.91% D |
Miedź | 0.08 mg | 9% DV | 67.16% D |
Żelazo | 2.3 mg | 13% DV | 95.36% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 31.98% D |
Mangan | 0.19 mg | 8.1% DV | 60.35% D |
Fosfor | 125 mg | 10% DV | 74.63% D |
Potas | 208 mg | 4.4% DV | 33.03% D |
Selen | 16.5 ug | 30% DV | 224% D |
Sód | 473 mg | 21% DV | 153% D |
Cynk | 2.26 mg | 21% DV | 153% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.25 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.24 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.9 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.78 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.26 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.1 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.06 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.11 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.57 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.02 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.08 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.53 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.34 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.04 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.51 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.08 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 17.73 g | 6.4% DV | |
Fruktoza | 2.1 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.63 g | - | |
Laktoza | 0.37 g | - | |
Maltoza | 0.4 g | - | |
Skrobia | 12.63 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.86 g | - | |
Betaina | 17.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 51 mg | 17% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 50.92 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central