Chicken, broilers or fryers, drumstick, meat only, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 149 kcal | - | |
Białko | 23.9 g | 48% DV | 642% D |
Tłuszcz | 5.95 g | 7.6% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 69.9 g | - | |
Popiół | 0.98 g | - | |
Sód | 117 mg | 5.1% DV | |
Cholesterol | 127 mg | 42% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.09 mg | 7.3% DV | 98.43% D |
Witamina B12 | 0.41 ug | 17% DV | 229% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 186% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.05 mg | 32% DV | 424% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.1 mg | 22% DV | 295% D |
Witamina B6 | 0.37 mg | 22% DV | 294% D |
Witamina D | 2 iu | - | - |
Więcej... ❯
Retinol | 7 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.08 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.05 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 7 ug | 0.8% DV | 10.44% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 6.71% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.17 mg | 1.1% DV | 15.21% D |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 12.39% D |
Miedź | 0.06 mg | 7% DV | 93.96% D |
Żelazo | 0.94 mg | 5.2% DV | 70.1% D |
Magnez | 22.4 mg | 5.3% DV | 71.59% D |
Mangan | 0.02 mg | 0.8% DV | 10.5% D |
Fosfor | 184 mg | 15% DV | 198% D |
Potas | 239 mg | 5.1% DV | 68.26% D |
Selen | 27.9 ug | 51% DV | 681% D |
Sód | 117 mg | 5.1% DV | 68.28% D |
Cynk | 2.54 mg | 23% DV | 310% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.05 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.06 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.05 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.02 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.94 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.03 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.2 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.35 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Popiół | 0.98 g | - | |
Cholesterol | 127 mg | 42% DV | |
Azot | 3.83 g | - | |
Woda | 69.9 g | - |
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central