Bread, whole-wheat, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
254 kcal | - | - |
Białko
|
12.3 g | 25% DV | 194% D |
Tłuszcz
|
3.55 g | 4.6% DV | - |
Węglowodany
|
43.1 g | 16% DV | - |
Skrobia
|
28.7 g | - | - |
Błonnik
|
6 g | 21% DV | 169% D |
Woda
|
38.7 g | - | - |
Popiół
|
2.36 g | - | - |
Sód
|
450 mg | 20% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
27.2 mg | 4.9% DV | 38.94% D |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.39 mg | 33% DV | 257% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.17 mg | 13% DV | 101% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
4.43 mg | 28% DV | 218% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.65 mg | 13% DV | 102% D |
Witamina B6
|
0.22 mg | 13% DV | 100% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina, wolna
|
16.3 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny
|
7.6 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny
|
0.4 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny
|
2.9 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny
|
0 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
42 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.24 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.29 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.9 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.41 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
1.27 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0.18 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.37 mg | - | - |
Witamina E
|
2.82 mg | 19% DV | 148% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
163 mg | 13% DV | 98.73% D |
Miedź
|
0.23 mg | 25% DV | 198% D |
Żelazo
|
2.56 mg | 14% DV | 112% D |
Magnez
|
76.6 mg | 18% DV | 144% D |
Mangan
|
2.18 mg | 95% DV | 746% D |
Fosfor
|
212 mg | 17% DV | 134% D |
Potas
|
250 mg | 5.3% DV | 41.88% D |
Selen
|
25.8 ug | 47% DV | 369% D |
Sód
|
450 mg | 20% DV | 154% D |
Cynk
|
1.76 mg | 16% DV | 126% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.14 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.46 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.58 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.44 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.24 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Baked Products (18)