Bread, whole-wheat, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 254 kcal | - | |
Białko | 12.3 g | 25% DV | 194% D |
Tłuszcz | 3.55 g | 4.6% DV | |
Węglowodany | 43.1 g | 16% DV | |
Skrobia | 28.7 g | - | |
Błonnik | 6 g | 21% DV | 169% D |
Woda | 38.7 g | - | |
Popiół | 2.36 g | - | |
Sód | 450 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 27.2 mg | 4.9% DV | 38.94% D |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.39 mg | 33% DV | 257% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.17 mg | 13% DV | 101% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.43 mg | 28% DV | 218% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.65 mg | 13% DV | 102% D |
Witamina B6 | 0.22 mg | 13% DV | 100% D |
Więcej... ❯
Cholina, wolna | 16.3 mg | - | - |
Cholina, z glicerofosfocholiny | 7.6 mg | - | - |
Cholina, z fosfocholiny | 0.4 mg | - | - |
Cholina, z fosfatydylocholiny | 2.9 mg | - | - |
Cholina, z sfingomieliny | 0 mg | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 42 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.24 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.29 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.9 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.41 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 1.27 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0.18 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.37 mg | - | - |
Witamina E | 2.82 mg | 19% DV | 148% D |
Minerały ❯
Wapń | 163 mg | 13% DV | 98.73% D |
Miedź | 0.23 mg | 25% DV | 198% D |
Żelazo | 2.56 mg | 14% DV | 112% D |
Magnez | 76.6 mg | 18% DV | 144% D |
Mangan | 2.18 mg | 95% DV | 746% D |
Fosfor | 212 mg | 17% DV | 134% D |
Potas | 250 mg | 5.3% DV | 41.88% D |
Selen | 25.8 ug | 47% DV | 369% D |
Sód | 450 mg | 20% DV | 154% D |
Cynk | 1.76 mg | 16% DV | 126% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.14 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0.14 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.46 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.58 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.44 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.24 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 43.1 g | 16% DV | |
Fruktoza | 2.24 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.1 g | - | |
Laktoza | 0.01 g | - | |
Maltoza | 1.03 g | - | |
Skrobia | 28.7 g | - | |
Sacharoza | 0.03 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central