Bread, whole-wheat, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 254 kcal -
Białko 12.3 g 25% DV 194% D
Tłuszcz 3.55 g 4.6% DV
Węglowodany 43.1 g 16% DV
Skrobia 28.7 g -
Błonnik 6 g 21% DV 169% D
Woda 38.7 g -
Popiół 2.36 g -
Sód 450 mg 20% DV

Witaminy

Cholina 27.2 mg 4.9% DV 38.94% D
Witamina B1 (Tiamina) 0.39 mg 33% DV 257% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.17 mg 13% DV 101% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.43 mg 28% DV 218% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.65 mg 13% DV 102% D
Witamina B6 0.22 mg 13% DV 100% D

Minerały

Wapń 163 mg 13% DV 98.73% D
Miedź 0.23 mg 25% DV 198% D
Żelazo 2.56 mg 14% DV 112% D
Magnez 76.6 mg 18% DV 144% D
Mangan 2.18 mg 95% DV 746% D
Fosfor 212 mg 17% DV 134% D
Potas 250 mg 5.3% DV 41.88% D
Selen 25.8 ug 47% DV 369% D
Sód 450 mg 20% DV 154% D
Cynk 1.76 mg 16% DV 126% D

Brak danych

Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.14 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c 0.14 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.46 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c 0.02 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-9 0 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.58 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.44 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.24 g -
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0 0 g -
Total (complex+sugars) 43.1 g 16% DV
Fruktoza 2.24 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 1.1 g -
Laktoza 0.01 g -
Maltoza 1.03 g -
Skrobia 28.7 g -
Sacharoza 0.03 g -
Popiół 2.36 g -
Betaina 126 mg -
Azot 1.97 g -
Woda 38.7 g -

Źródła