Bread, whole-wheat, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
252 kcal | - | - |
Białko
|
12.45 g | 25% DV | 198% D |
Tłuszcz
|
3.5 g | 4.5% DV | - |
Węglowodany
|
42.71 g | 16% DV | - |
Skrobia
|
28.73 g | - | - |
Cukry
|
4.34 g | - | - |
Błonnik
|
6 g | 21% DV | 170% D |
Woda
|
39.01 g | - | - |
Popiół
|
2.32 g | - | - |
Sód
|
455 mg | 20% DV | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
27.2 mg | 4.9% DV | 39.25% D |
Kwas foliowy
|
42 ug | - | - |
Witamina A
|
3 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.39 mg | 33% DV | 261% D |
Witamina B12
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.17 mg | 13% DV | 102% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
4.44 mg | 28% DV | 220% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.65 mg | 13% DV | 103% D |
Witamina B6
|
0.22 mg | 13% DV | 100% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon)
|
7.8 ug | 6.5% DV | 51.59% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
2 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Folate, food
|
42 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
42 ug | - | - |
Kwas foliowy
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol
|
0 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.25 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0.28 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0.89 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.45 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
1.3 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0.21 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.42 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E
|
2.66 mg | 18% DV | 141% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0.6 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
161 mg | 12% DV | 98.29% D |
Miedź
|
0.23 mg | 25% DV | 200% D |
Żelazo
|
2.47 mg | 14% DV | 109% D |
Magnez
|
75 mg | 18% DV | 142% D |
Mangan
|
2.17 mg | 95% DV | 750% D |
Fosfor
|
212 mg | 17% DV | 135% D |
Potas
|
254 mg | 5.4% DV | 42.89% D |
Selen
|
25.7 ug | 47% DV | 371% D |
Sód
|
455 mg | 20% DV | 157% D |
Cynk
|
1.77 mg | 16% DV | 128% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.14 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.45 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
1.44 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.02 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
0.58 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.57 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.44 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.23 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
2.32 g | - | - |
Betaina
|
127 mg | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
0 mg | 0% DV | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
39.01 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -