Bread, whole-wheat, commercially prepared - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 252 kcal -
Białko 12.45 g 25% DV 198% D
Tłuszcz 3.5 g 4.5% DV
Węglowodany 42.71 g 16% DV
Skrobia 28.73 g -
Cukry 4.34 g -
Błonnik 6 g 21% DV 170% D
Woda 39.01 g -
Popiół 2.32 g -
Sód 455 mg 20% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 27.2 mg 4.9% DV 39.25% D
Kwas foliowy 42 ug - -
Witamina A 3 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.39 mg 33% DV 261% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.17 mg 13% DV 102% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.44 mg 28% DV 220% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.65 mg 13% DV 103% D
Witamina B6 0.22 mg 13% DV 100% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 7.8 ug 6.5% DV 51.59% D

Minerały

Wapń 161 mg 12% DV 98.29% D
Miedź 0.23 mg 25% DV 200% D
Żelazo 2.47 mg 14% DV 109% D
Magnez 75 mg 18% DV 142% D
Mangan 2.17 mg 95% DV 750% D
Fosfor 212 mg 17% DV 135% D
Potas 254 mg 5.4% DV 42.89% D
Selen 25.7 ug 47% DV 371% D
Sód 455 mg 20% DV 157% D
Cynk 1.77 mg 16% DV 128% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.14 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.14 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.45 g -
Omega-6 linolowy 1.44 g -
Omega-9 eikosenowy 0.02 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.58 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.57 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0.01 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.44 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.23 g -
Total (complex+sugars) 42.71 g 16% DV
Fruktoza 2.21 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 1.07 g -
Laktoza 0.01 g -
Maltoza 1.02 g -
Skrobia 28.73 g -
Sacharoza 0.03 g -
Alkohol etylowy 0 g -
Popiół 2.32 g -
Betaina 127 mg -
Kofeina 0 mg -
Cholesterol 0 mg 0% DV
Teobromina 0 mg -
Woda 39.01 g -

Źródła