Sausage, Italian, pork, mild, cooked, pan-fried - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 324 kcal | - | |
Białko | 18.4 g | 37% DV | 227% D |
Tłuszcz | 26.4 g | 34% DV | |
Węglowodany | 1.86 g | 0.7% DV | |
Cukry | 1.42 g | - | |
Woda | 50.58 g | - | |
Popiół | 2.76 g | - | |
Sód | 801 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 81 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 61.8 mg | 11% DV | 69.36% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 32 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.35 mg | 29% DV | 178% D |
Witamina B12 | 0.9 ug | 38% DV | 231% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.26 mg | 20% DV | 125% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.28 mg | 39% DV | 242% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.84 mg | 17% DV | 103% D |
Witamina B6 | 0.37 mg | 22% DV | 135% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 41 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 3.4 ug | 2.8% DV | 17.49% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 4 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 10 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 10 ug | 1.1% DV | 6.86% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1 ug | 5% DV | 30.86% D |
Witamina E | 0.25 mg | 1.7% DV | 10.29% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 6.17% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.2% DV | 50.75% D |
Żelazo | 1.25 mg | 6.9% DV | 42.87% D |
Magnez | 19 mg | 4.5% DV | 27.92% D |
Mangan | 0.04 mg | 1.6% DV | 9.66% D |
Fosfor | 152 mg | 12% DV | 75.06% D |
Potas | 339 mg | 7.2% DV | 44.52% D |
Selen | 17.5 ug | 32% DV | 196% D |
Sód | 801 mg | 35% DV | 215% D |
Cynk | 2.4 mg | 22% DV | 135% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.27 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.22 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.29 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 10.69 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 10.62 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.06 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.07 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.33 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.64 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.86 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.58 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.57 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.21 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.86 g | 0.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.42 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.76 g | - | |
Betaina | 5.9 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 81 mg | 27% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 50.58 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central