Beef, New Zealand, imported, flat, separable lean only, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
|
154 kcal | - | - |
|
21.3 g | 43% DV | 553% D |
|
7.69 g | 9.9% DV | - |
|
0 g | 0% DV | - |
|
70.81 g | - | - |
|
0.92 g | - | - |
|
50 mg | 2.2% DV | - |
Cholesterol
|
55 mg | 18% DV | - |
Witaminy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
36 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.05 mg | 3.8% DV | 48.7% D |
Witamina B12
|
2.85 ug | 119% DV | 1542% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.14 mg | 11% DV | 140% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
3.33 mg | 21% DV | 270% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.32 mg | 6.4% DV | 83.12% D |
Witamina B6
|
0.28 mg | 16% DV | 211% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Retinol
|
11 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
11 ug | 1.2% DV | 15.87% D |
Witamina B12, dodana
|
0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina E
|
0.52 mg | 3.5% DV | 45.02% D |
Witamina E, dodana
|
0 mg | - | - |
Minerały
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
5 mg | 0.4% DV | 5% D |
Miedź
|
0.12 mg | 13% DV | 173% D |
Żelazo
|
1.9 mg | 11% DV | 137% D |
Magnez
|
20 mg | 4.8% DV | 61.84% D |
Mangan
|
0.01 mg | 0.3% DV | 4.52% D |
Fosfor
|
175 mg | 14% DV | 182% D |
Potas
|
291 mg | 6.2% DV | 80.41% D |
Selen
|
1 ug | 1.8% DV | 23.61% D |
Sód
|
50 mg | 2.2% DV | 28.23% D |
Cynk
|
5.44 mg | 49% DV | 642% D |
Aminokwasy
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1.11 g | - | - |
Arginina
|
1.4 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
2.97 g | - | - |
Glicyna
|
1.16 g | - | - |
Histydyna
|
0.77 g | - | - |
Izoletyda
|
0.89 g | - | - |
Leucyna
|
1.61 g | - | - |
Lizyna
|
1.69 g | - | - |
Metionina
|
0.7 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.83 g | - | - |
Prolina
|
0.68 g | - | - |
Seryna
|
0.75 g | - | - |
Treonina
|
0.77 g | - | - |
Tryptofan
|
0.22 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.72 g | - | - |
Walina
|
0.94 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.07 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.02 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6
|
0.03 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.16 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.11 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
2.76 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.64 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.09 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.15 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.48 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.78 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.29 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.12 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t
|
0 g | - | - |
Węglowodany
❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne
❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
0.92 g | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
55 mg | 18% DV | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
70.81 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -