Lamb, New Zealand, imported, ground lamb, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
192 kcal | - | - |
Białko
|
22.6 g | 45% DV | 471% D |
Tłuszcz
|
11.34 g | 15% DV | - |
Węglowodany
|
0 g | 0% DV | - |
Woda
|
66.59 g | - | - |
Popiół
|
1.38 g | - | - |
Sód
|
34 mg | 1.5% DV | - |
Cholesterol
|
71 mg | 24% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
27 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.02 mg | 1.7% DV | 17.36% D |
Witamina B12
|
0.96 ug | 40% DV | 417% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.15 mg | 12% DV | 123% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
3.31 mg | 21% DV | 215% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.1 mg | 2% DV | 21.04% D |
Witamina B6
|
0.13 mg | 7.9% DV | 82.11% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D
|
2 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
0 ug | - | - |
Retinol
|
8 ug | - | - |
Witamina A, RAE
|
8 ug | 0.9% DV | 9.26% D |
Witamina D (D2 + D3)
|
0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0 ug | - | - |
Witamina E
|
0.4 mg | 2.7% DV | 27.78% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
4 mg | 0.3% DV | 3.21% D |
Miedź
|
0.1 mg | 11% DV | 116% D |
Żelazo
|
1.27 mg | 7.1% DV | 73.5% D |
Magnez
|
15 mg | 3.6% DV | 37.2% D |
Mangan
|
0 mg | 0.1% DV | 0.91% D |
Fosfor
|
122 mg | 9.8% DV | 102% D |
Potas
|
162 mg | 3.4% DV | 35.9% D |
Selen
|
6.8 ug | 12% DV | 129% D |
Sód
|
34 mg | 1.5% DV | 15.4% D |
Cynk
|
3.38 mg | 31% DV | 320% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
1.12 g | - | - |
Arginina
|
1.52 g | - | - |
Cysteina
|
0.3 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
3.16 g | - | - |
Glicyna
|
0.97 g | - | - |
Histydyna
|
0.48 g | - | - |
Izoletyda
|
1.01 g | - | - |
Leucyna
|
1.75 g | - | - |
Lizyna
|
1.97 g | - | - |
Metionina
|
0.74 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.89 g | - | - |
Prolina
|
0.72 g | - | - |
Seryna
|
0.77 g | - | - |
Treonina
|
1.08 g | - | - |
Tryptofan
|
0.25 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.78 g | - | - |
Walina
|
1.15 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.14 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.14 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.02 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 n-6
|
0.02 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.28 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.15 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
2.67 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
2.3 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.2 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.22 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.78 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
2.13 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.08 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.13 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.37 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alkohol etylowy
|
0 g | - | - |
Popiół
|
1.38 g | - | - |
Kofeina
|
0 mg | - | - |
Cholesterol
|
71 mg | 24% DV | - |
Teobromina
|
0 mg | - | - |
Woda
|
66.59 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -