Bacon, turkey, microwaved - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 368 kcal | - | |
Białko | 29.5 g | 59% DV | 321% D |
Tłuszcz | 25.87 g | 33% DV | |
Węglowodany | 4.24 g | 1.5% DV | |
Cukry | 4.24 g | - | |
Woda | 34.46 g | - | |
Popiół | 6.8 g | - | |
Sód | 2021 mg | 88% DV | |
Cholesterol | 153 mg | 51% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 87.9 mg | 16% DV | 86.86% D |
Kwas foliowy | 15 ug | - | - |
Witamina A | 63 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.1% DV | 22.19% D |
Witamina B12 | 1.88 ug | 78% DV | 426% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.4 mg | 31% DV | 166% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 8.1 mg | 51% DV | 275% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.99 mg | 20% DV | 107% D |
Witamina B6 | 0.37 mg | 22% DV | 120% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 50 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 15 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 19 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 19 ug | 2.1% DV | 11.47% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.2 ug | 6% DV | 32.61% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.14 mg | 0.9% DV | 5.07% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 163 mg | 13% DV | 68.14% D |
Miedź | 0.12 mg | 13% DV | 71.26% D |
Żelazo | 2.63 mg | 15% DV | 79.41% D |
Magnez | 30 mg | 7.1% DV | 38.82% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.5% DV | 8.03% D |
Fosfor | 416 mg | 33% DV | 181% D |
Potas | 666 mg | 14% DV | 77.01% D |
Selen | 28.5 ug | 52% DV | 282% D |
Sód | 2021 mg | 88% DV | 478% D |
Cynk | 4.71 mg | 43% DV | 233% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.35 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.34 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.02 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.19 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.13 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 8.43 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 8.21 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.01 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.04 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.22 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4.72 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.8 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.75 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.74 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.18 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.21 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 4.24 g | 1.5% DV | |
Fruktoza | 0.2 g | - | |
Glukoza | 0.1 g | - | |
Sacharoza | 3.93 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 6.8 g | - | |
Betaina | 4.8 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 153 mg | 51% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 34.46 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central