Parówka indycza - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 223 kcal | - | |
Białko | 12.23 g | 24% DV | 219% D |
Tłuszcz | 17.29 g | 22% DV | |
Węglowodany | 3.81 g | 1.4% DV | |
Cukry | 1.21 g | - | |
Woda | 62.99 g | - | |
Popiół | 3.68 g | - | |
Sód | 911 mg | 40% DV | |
Cholesterol | 77 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 48.4 mg | 8.8% DV | 78.92% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3% DV | 26.91% D |
Witamina B12 | 0.82 ug | 34% DV | 306% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.18 mg | 14% DV | 125% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.68 mg | 23% DV | 206% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.56 mg | 11% DV | 100% D |
Witamina B6 | 0.14 mg | 8.4% DV | 75.44% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 23 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 1 ug | 0.3% DV | 2.24% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.6 ug | 3% DV | 26.91% D |
Witamina E | 0.62 mg | 4.1% DV | 37.07% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 31.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 148 mg | 11% DV | 102% D |
Miedź | 0.07 mg | 7.9% DV | 70.75% D |
Żelazo | 1.47 mg | 8.2% DV | 73.24% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 29.9% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.4% DV | 12.87% D |
Fosfor | 172 mg | 14% DV | 123% D |
Potas | 392 mg | 8.3% DV | 74.8% D |
Selen | 15.1 ug | 27% DV | 246% D |
Sód | 911 mg | 40% DV | 355% D |
Cynk | 1.84 mg | 17% DV | 150% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.94 g | - | |
Arginina | 0.93 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.45 g | - | |
Cysteina | 0.11 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.4 g | - | |
Glicyna | 0.84 g | - | |
Histydyna | 0.54 g | - | |
Izoletyda | 0.54 g | - | |
Leucyna | 1.16 g | - | |
Lizyna | 1.24 g | - | |
Metionina | 0.4 g | - | |
Fenyloalanina | 0.59 g | - | |
Prolina | 0.7 g | - | |
Seryna | 0.67 g | - | |
Treonina | 0.68 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.51 g | - | |
Walina | 0.59 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.19 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.19 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.7 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.49 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 5.31 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.73 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.14 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.7 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.11 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.33 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.58 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.21 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.81 g | 1.4% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.03 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0.17 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.68 g | - | |
Betaina | 4.7 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 77 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.12 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 62.99 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central