Cheese, cream, low fat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Chart icon Kalorie według źródła

General icon Ogólne

Element Amount Daily value Density
energy-1 Energia
208 kcal - -
protein-1 Białko
7.85 g 16% DV 151% D
fat-2 Tłuszcz
16.67 g 21% DV -
carbs-1 Węglowodany
6.73 g 2.4% DV -
starch-1 Skrobia
1.35 g - -
sugars-3 Cukry
3.3 g - -
water-3 Woda
66.72 g - -
ash-1 Popiół
2.03 g - -
salt-1 Sód
317 mg 14% DV -
Cholesterol
54 mg 18% DV -

Vitamins icon Witaminy

Element Amount Daily value Density
Cholina
12.1 mg 2.2% DV 21.15% D
Kwas foliowy
19 ug - -
Witamina A
552 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.04 mg 3.3% DV 32.05% D
Witamina B12
0.92 ug 38% DV 369% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.19 mg 14% DV 137% D
Witamina B3 (Niacyna)
0.13 mg 0.8% DV 7.51% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.85 mg 17% DV 163% D
Witamina B6
0.05 mg 2.6% DV 25.45% D
Witamina C
0 mg 0% DV 0% D
Witamina D
11 iu - -
Witamina K (filochinon)
1.1 ug 0.9% DV 8.81% D

Minerals icon Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
148 mg 11% DV 109% D
Miedź
0.03 mg 3.6% DV 34.19% D
Żelazo
0.17 mg 0.9% DV 9.08% D
Magnez
8 mg 1.9% DV 18.32% D
Mangan
0.01 mg 0.5% DV 4.6% D
Fosfor
152 mg 12% DV 117% D
Potas
247 mg 5.3% DV 50.53% D
Selen
4 ug 7.3% DV 69.93% D
Sód
317 mg 14% DV 133% D
Cynk
0.57 mg 5.2% DV 49.83% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
0.24 g - -
Arginina
0.31 g - -
Kwas asparaginowy
0.68 g - -
Cysteina
0.06 g - -
Kwas glutaminowy
1.73 g - -
Glicyna
0.19 g - -
Histydyna
0.23 g - -
Izoletyda
0.43 g - -
Leucyna
0.87 g - -
Lizyna
0.75 g - -
Metionina
0.25 g - -
Fenyloalanina
0.38 g - -
Prolina
0.88 g - -
Seryna
0.5 g - -
Treonina
0.31 g - -
Tryptofan
0.09 g - -
Tyrozyna
0.4 g - -
Walina
0.52 g - -
Total (complex+sugars)
6.73 g 2.4% DV -
Fruktoza
0 g - -
Galaktoza
0 g - -
Glukoza
0 g - -
Laktoza
3.3 g - -
Maltoza
0 g - -
Skrobia
1.35 g - -
Sacharoza
0 g - -
Element Amount Daily value Density
Alkohol etylowy
0 g - -
Popiół
2.03 g - -
Kofeina
0 mg - -
Cholesterol
54 mg 18% DV -
Hydroksyprolina
0 g - -
Teobromina
0 mg - -
Woda
66.72 g - -

Źródła