Cheese, cream, low fat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 208 kcal | - | |
Białko | 7.85 g | 16% DV | 151% D |
Tłuszcz | 16.67 g | 21% DV | |
Węglowodany | 6.73 g | 2.4% DV | |
Skrobia | 1.35 g | - | |
Cukry | 3.3 g | - | |
Woda | 66.72 g | - | |
Popiół | 2.03 g | - | |
Sód | 317 mg | 14% DV | |
Cholesterol | 54 mg | 18% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 12.1 mg | 2.2% DV | 21.15% D |
Kwas foliowy | 19 ug | - | - |
Witamina A | 552 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 32.05% D |
Witamina B12 | 0.92 ug | 38% DV | 369% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 14% DV | 137% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.13 mg | 0.8% DV | 7.51% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.85 mg | 17% DV | 163% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.6% DV | 25.45% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 11 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.1 ug | 0.9% DV | 8.81% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 11 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 19 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 19 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 160 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.02 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 161 ug | 18% DV | 172% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.3 ug | 1.5% DV | 14.42% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.3 ug | - | - |
Witamina E | 0.27 mg | 1.8% DV | 17.31% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 5.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 148 mg | 11% DV | 109% D |
Miedź | 0.03 mg | 3.6% DV | 34.19% D |
Żelazo | 0.17 mg | 0.9% DV | 9.08% D |
Magnez | 8 mg | 1.9% DV | 18.32% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 4.6% D |
Fosfor | 152 mg | 12% DV | 117% D |
Potas | 247 mg | 5.3% DV | 50.53% D |
Selen | 4 ug | 7.3% DV | 69.93% D |
Sód | 317 mg | 14% DV | 133% D |
Cynk | 0.57 mg | 5.2% DV | 49.83% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.24 g | - | |
Arginina | 0.31 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.68 g | - | |
Cysteina | 0.06 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.73 g | - | |
Glicyna | 0.19 g | - | |
Histydyna | 0.23 g | - | |
Izoletyda | 0.43 g | - | |
Leucyna | 0.87 g | - | |
Lizyna | 0.75 g | - | |
Metionina | 0.25 g | - | |
Fenyloalanina | 0.38 g | - | |
Prolina | 0.88 g | - | |
Seryna | 0.5 g | - | |
Treonina | 0.31 g | - | |
Tryptofan | 0.09 g | - | |
Tyrozyna | 0.4 g | - | |
Walina | 0.52 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.46 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.63 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.51 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.4 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.15 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.18 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.44 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.45 g | - | |
Kwas palmitynowy | 4 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.15 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.74 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.21 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.73 g | 2.4% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 3.3 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 1.35 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.03 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 54 mg | 18% DV | |
Hydroksyprolina | 0 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 66.72 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central