Peach nectar, canned, with added ascorbic acid - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 50 kcal | - | |
Białko | 0.21 g | 0.4% DV | 16.8% D |
Tłuszcz | 0.51 g | 0.7% DV | |
Węglowodany | 11.93 g | 4.3% DV | |
Cukry | 11.16 g | - | |
Błonnik | 0.1 g | 0.4% DV | 14.29% D |
Woda | 87.28 g | - | |
Popiół | 0.08 g | - | |
Sód | 8 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 569 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5% DV | 200% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.5% DV | 61.54% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.2 mg | 1.3% DV | 50% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.05 mg | 1% DV | 40% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.2% DV | 87.06% D |
Witamina C | 30.2 mg | 34% DV | 1342% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 308 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 68 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 28 ug | 3.1% DV | 124% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.61 mg | 4.1% DV | 163% D |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 18.46% D |
Miedź | 0.02 mg | 2% DV | 80% D |
Żelazo | 0.07 mg | 0.4% DV | 15.56% D |
Magnez | 5 mg | 1.2% DV | 47.62% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 24.35% D |
Fosfor | 5 mg | 0.4% DV | 16% D |
Potas | 50 mg | 1.1% DV | 42.55% D |
Sód | 8 mg | 0.3% DV | 13.91% D |
Cynk | 0.02 mg | 0.2% DV | 7.27% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.05 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.03 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.03 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.03 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.03 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.03 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.08 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.03 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 11.93 g | 4.3% DV | |
Fruktoza | 5.38 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 5.23 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.55 g | - |
Inne ❯
Popiół | 0.08 g | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 87.28 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central