Ryba, łupacz, surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
69 kcal | - | - |
Białko
|
16.3 g | 33% DV | 945% D |
Tłuszcz
|
0.45 g | 0.6% DV | - |
Węglowodany
|
0 g | 0% DV | - |
Woda
|
83.4 g | - | - |
Popiół
|
1.28 g | - | - |
Sód
|
213 mg | 9.3% DV | - |
Cholesterol
|
54 mg | 18% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.02 mg | 1.7% DV | 48.31% D |
Witamina B12
|
1.83 ug | 76% DV | 2210% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.06 mg | 4.4% DV | 127% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
3.36 mg | 21% DV | 609% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.4 mg | 8.1% DV | 234% D |
Witamina B6
|
0.28 mg | 17% DV | 479% D |
Witamina D
|
18 iu | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina D (D2 + D3)
|
0.5 ug | 2.5% DV | 72.46% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol)
|
0.5 ug | - | - |
Witamina E
|
0.45 mg | 3% DV | 86.96% D |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
11 mg | 0.8% DV | 24.53% D |
Miedź
|
0.02 mg | 2.3% DV | 67.63% D |
Żelazo
|
0.17 mg | 0.9% DV | 27.38% D |
Magnez
|
21.1 mg | 5% DV | 146% D |
Mangan
|
0.01 mg | 0.5% DV | 13.86% D |
Fosfor
|
227 mg | 18% DV | 526% D |
Potas
|
286 mg | 6.1% DV | 176% D |
Selen
|
25.9 ug | 47% DV | 1365% D |
Sód
|
213 mg | 9.3% DV | 268% D |
Cynk
|
0.32 mg | 2.9% DV | 84.32% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c
|
0.09 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0.04 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
0.01 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
0.04 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
0.02 g | - | - |
Nasycone kwasy tłuszczowe 11:0
|
0 g | - | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars)
|
0 g | 0% DV | - |
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.28 g | - | - |
Cholesterol
|
54 mg | 18% DV | - |
Azot
|
2.61 g | - | - |
Woda
|
83.4 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 40. Category: Finfish and Shellfish Products (15)