Restaurant, Chinese, sesame chicken - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 293 kcal | - | |
Białko | 14.33 g | 29% DV | 196% D |
Tłuszcz | 14.25 g | 18% DV | |
Węglowodany | 26.88 g | 9.8% DV | |
Skrobia | 10.7 g | - | |
Cukry | 15.98 g | - | |
Błonnik | 0.7 g | 2.5% DV | 17.06% D |
Woda | 42.8 g | - | |
Popiół | 1.74 g | - | |
Sód | 482 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 61.1 mg | 11% DV | 75.83% D |
Kwas foliowy | 8 ug | - | - |
Witamina A | 293 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 22.75% D |
Witamina B12 | 0.25 ug | 10% DV | 71.1% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.23 mg | 17% DV | 118% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.96 mg | 25% DV | 169% D |
Witamina B6 | 0.27 mg | 16% DV | 107% D |
Witamina C | 1 mg | 1.1% DV | 7.58% D |
Witamina D | 5 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 27.1 ug | 23% DV | 154% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 10 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 3 ug | - | - |
Folate, food | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 8 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 82 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.2 mg | - | - |
Tokoferol delta | 2.65 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 6.48 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 83 ug | 9.2% DV | 62.95% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 3.41% D |
Witamina E | 1.31 mg | 8.7% DV | 59.61% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 6.3% D |
Miedź | 0.05 mg | 5.7% DV | 38.68% D |
Żelazo | 1.09 mg | 6.1% DV | 41.33% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 35.75% D |
Mangan | 0.08 mg | 3.6% DV | 24.63% D |
Fosfor | 130 mg | 10% DV | 70.99% D |
Potas | 204 mg | 4.3% DV | 29.63% D |
Selen | 16.7 ug | 30% DV | 207% D |
Sód | 482 mg | 21% DV | 143% D |
Cynk | 0.91 mg | 8.3% DV | 56.47% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.81 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.77 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.04 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.97 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.93 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.08 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.34 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.33 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0.04 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.65 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.63 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 26.88 g | 9.8% DV | |
Fruktoza | 2.01 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 2.18 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 10.7 g | - | |
Sacharoza | 11.79 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.74 g | - | |
Betaina | 4.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 59 mg | 20% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 42.8 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central