Pork, cured, ham, separable fat, boneless, heated - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 507 kcal | - | |
Białko | 8.77 g | 18% DV | 69.19% D |
Tłuszcz | 51.57 g | 66% DV | |
Węglowodany | 2 g | 0.7% DV | |
Cukry | 0.28 g | - | |
Woda | 35.47 g | - | |
Popiół | 2.19 g | - | |
Sód | 677 mg | 29% DV | |
Cholesterol | 72 mg | 24% DV |
Witaminy ❯
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 42 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.28 mg | 23% DV | 91.39% D |
Witamina B12 | 0.31 ug | 13% DV | 50.95% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.1 mg | 7.4% DV | 29.13% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.08 mg | 19% DV | 75.94% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.41 mg | 8.3% DV | 32.58% D |
Witamina B6 | 0.2 mg | 12% DV | 46.64% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 75 iu | - | - |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 12 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.12 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.05 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.07 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 12 ug | 1.3% DV | 5.26% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.9 ug | 9.5% DV | 37.48% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.9 ug | - | - |
Witamina E | 0.35 mg | 2.3% DV | 9.2% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 1.82% D |
Miedź | 0.33 mg | 37% DV | 145% D |
Żelazo | 0.53 mg | 2.9% DV | 11.62% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 15.03% D |
Mangan | 0.02 mg | 1% DV | 3.77% D |
Fosfor | 169 mg | 14% DV | 53.33% D |
Potas | 195 mg | 4.1% DV | 16.37% D |
Selen | 16 ug | 29% DV | 115% D |
Sód | 677 mg | 29% DV | 116% D |
Cynk | 1.14 mg | 10% DV | 40.88% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.54 g | - | |
Arginina | 0.53 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.75 g | - | |
Cysteina | 0.1 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.17 g | - | |
Glicyna | 0.67 g | - | |
Histydyna | 0.38 g | - | |
Izoletyda | 0.35 g | - | |
Leucyna | 0.63 g | - | |
Lizyna | 0.63 g | - | |
Metionina | 0.18 g | - | |
Fenyloalanina | 0.32 g | - | |
Prolina | 0.43 g | - | |
Seryna | 0.33 g | - | |
Treonina | 0.34 g | - | |
Tryptofan | 0.06 g | - | |
Tyrozyna | 0.24 g | - | |
Walina | 0.42 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.27 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.27 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.82 g | - | |
Omega-6 linolowy | 5.53 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.4 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 22.12 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 21.88 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.09 g | - | |
Kwas behenowy | 0.05 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.05 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.05 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.14 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.63 g | - | |
Kwas palmitynowy | 10.94 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 5.11 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 1.28 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.15 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.26 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.12 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.23 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.14 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 2 g | 0.7% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.28 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.19 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 72 mg | 24% DV | |
Hydroksyprolina | 0.06 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 35.47 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central