KFC, bułka - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 358 kcal | - | |
Białko | 7.5 g | 15% DV | 83.8% D |
Tłuszcz | 17.05 g | 22% DV | |
Węglowodany | 43.55 g | 16% DV | |
Skrobia | 37.87 g | - | |
Cukry | 4.04 g | - | |
Błonnik | 2 g | 7.1% DV | 39.9% D |
Woda | 28.4 g | - | |
Popiół | 3.5 g | - | |
Sód | 1070 mg | 47% DV | |
Cholesterol | 1 mg | 0.3% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.43 mg | 36% DV | 202% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.31 mg | 24% DV | 135% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.9 mg | 24% DV | 136% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.4 mg | 8% DV | 44.69% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.7% DV | 20.7% D |
Więcej... ❯
Kwas foliowy, ogółem | 81 ug | - | - |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.32 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.96 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.18 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.26 mg | 1.7% DV | 9.68% D |
Minerały ❯
Wapń | 55 mg | 4.2% DV | 23.64% D |
Miedź | 0.09 mg | 9.7% DV | 54% D |
Żelazo | 2.86 mg | 16% DV | 88.76% D |
Magnez | 16 mg | 3.8% DV | 21.28% D |
Mangan | 0.42 mg | 18% DV | 103% D |
Fosfor | 538 mg | 43% DV | 240% D |
Potas | 115 mg | 2.4% DV | 13.67% D |
Selen | 15.2 ug | 28% DV | 154% D |
Sód | 1070 mg | 47% DV | 260% D |
Cynk | 0.5 mg | 4.5% DV | 25.39% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.26 g | - | |
Arginina | 0.29 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.4 g | - | |
Cysteina | 0.14 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.53 g | - | |
Glicyna | 0.26 g | - | |
Histydyna | 0.17 g | - | |
Izoletyda | 0.31 g | - | |
Leucyna | 0.6 g | - | |
Lizyna | 0.26 g | - | |
Metionina | 0.11 g | - | |
Fenyloalanina | 0.4 g | - | |
Prolina | 0.89 g | - | |
Seryna | 0.38 g | - | |
Treonina | 0.26 g | - | |
Tryptofan | 0.1 g | - | |
Tyrozyna | 0.22 g | - | |
Walina | 0.36 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.12 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.22 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.23 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.05 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.41 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.04 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.51 g | - | |
Kwas laurynowy | 4.47 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 1.36 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.45 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.59 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 43.55 g | 16% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 1.67 g | - | |
Maltoza | 0.5 g | - | |
Skrobia | 37.87 g | - | |
Sacharoza | 1.87 g | - |
Inne ❯
Popiół | 3.5 g | - | |
Cholesterol | 1 mg | 0.3% DV | |
Woda | 28.4 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central