Fast Food, Pizza Chain, 14" pizza, cheese topping, thick crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 271 kcal | - | |
Białko | 10.81 g | 22% DV | 160% D |
Tłuszcz | 10.54 g | 14% DV | |
Węglowodany | 33.17 g | 12% DV | |
Skrobia | 24.98 g | - | |
Cukry | 3.34 g | - | |
Błonnik | 2.2 g | 7.9% DV | 57.99% D |
Woda | 43.05 g | - | |
Popiół | 2.44 g | - | |
Sód | 597 mg | 26% DV | |
Cholesterol | 17 mg | 5.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 16.6 mg | 3% DV | 22.27% D |
Kwas foliowy | 152 ug | - | - |
Witamina A | 360 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.37 mg | 30% DV | 224% D |
Witamina B12 | 0.35 ug | 15% DV | 108% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.2 mg | 15% DV | 114% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.5 mg | 22% DV | 161% D |
Witamina B6 | 0.06 mg | 3.5% DV | 26.05% D |
Witamina C | 1.2 mg | 1.3% DV | 9.84% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 10 ug | 8.3% DV | 61.5% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 93 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 40 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 106 ug | - | - |
Kwas foliowy | 66 ug | 17% DV | 122% D |
Retinol | 61 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.62 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.09 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 69 ug | 7.7% DV | 56.58% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.82 mg | 5.5% DV | 40.34% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 179 mg | 14% DV | 102% D |
Miedź | 0.1 mg | 12% DV | 85.28% D |
Żelazo | 2.48 mg | 14% DV | 102% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 40.41% D |
Mangan | 0.34 mg | 15% DV | 107% D |
Fosfor | 209 mg | 17% DV | 123% D |
Potas | 169 mg | 3.6% DV | 26.54% D |
Selen | 18.1 ug | 33% DV | 243% D |
Sód | 597 mg | 26% DV | 192% D |
Cynk | 1.27 mg | 12% DV | 85.21% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.31 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.31 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.4 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.3 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.04 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.37 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.19 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.1 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.14 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.05 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.17 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.04 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.57 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.1 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.85 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.11 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.18 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 33.17 g | 12% DV | |
Fruktoza | 0.72 g | - | |
Galaktoza | 0.11 g | - | |
Glukoza | 0.5 g | - | |
Laktoza | 0.57 g | - | |
Maltoza | 1.25 g | - | |
Skrobia | 24.98 g | - | |
Sacharoza | 0.2 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.44 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 17 mg | 5.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 43.05 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central