Crustaceans, shrimp, mixed species, cooked, moist heat (may contain additives to retain moisture) - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 119 kcal | - | |
Białko | 22.78 g | 46% DV | 766% D |
Tłuszcz | 1.7 g | 2.2% DV | |
Węglowodany | 1.52 g | 0.6% DV | |
Woda | 71.56 g | - | |
Popiół | 3.11 g | - | |
Sód | 947 mg | 41% DV | |
Cholesterol | 211 mg | 70% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 135 mg | 25% DV | 414% D |
Kwas foliowy | 24 ug | - | - |
Witamina A | 301 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.7% DV | 44.82% D |
Witamina B12 | 1.66 ug | 69% DV | 1162% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.8% DV | 31.03% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 2.68 mg | 17% DV | 281% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.52 mg | 10% DV | 174% D |
Witamina B6 | 0.24 mg | 14% DV | 239% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 4 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.4 ug | 0.3% DV | 5.6% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 24 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 24 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 90 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.05 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.2 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 90 ug | 10% DV | 168% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 8.4% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 2.2 mg | 15% DV | 246% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 91 mg | 7% DV | 118% D |
Miedź | 0.26 mg | 29% DV | 482% D |
Żelazo | 0.32 mg | 1.8% DV | 29.88% D |
Magnez | 37 mg | 8.8% DV | 148% D |
Mangan | 0.05 mg | 2.1% DV | 35.81% D |
Fosfor | 306 mg | 24% DV | 411% D |
Potas | 170 mg | 3.6% DV | 60.79% D |
Selen | 49.5 ug | 90% DV | 1513% D |
Sód | 947 mg | 41% DV | 692% D |
Cynk | 1.63 mg | 15% DV | 249% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.41 g | - | |
Arginina | 2.25 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.54 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4 g | - | |
Glicyna | 1.34 g | - | |
Histydyna | 0.5 g | - | |
Izoletyda | 1.05 g | - | |
Leucyna | 1.95 g | - | |
Lizyna | 2.17 g | - | |
Metionina | 0.67 g | - | |
Fenyloalanina | 0.99 g | - | |
Prolina | 1.05 g | - | |
Seryna | 0.93 g | - | |
Treonina | 0.9 g | - | |
Tryptofan | 0.26 g | - | |
Tyrozyna | 0.86 g | - | |
Walina | 1.07 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.14 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.14 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.19 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.22 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.02 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.28 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.16 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.52 g | 0.6% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 3.11 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 211 mg | 70% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 71.56 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central