CRACKER BARREL, onion rings, thick-cut - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
327 kcal | - | - |
Białko
|
4.78 g | 9.6% DV | 58.47% D |
Tłuszcz
|
16 g | 21% DV | - |
Węglowodany
|
40.95 g | 15% DV | - |
Skrobia
|
33.5 g | - | - |
Cukry
|
4.82 g | - | - |
Błonnik
|
2.2 g | 7.9% DV | 48.06% D |
Woda
|
36.68 g | - | - |
Popiół
|
1.59 g | - | - |
Sód
|
463 mg | 20% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Witamina A
|
41 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.12 mg | 10% DV | 62.69% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.07 mg | 5.6% DV | 34.34% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.86 mg | 5.4% DV | 32.87% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.36 mg | 7.1% DV | 43.43% D |
Witamina B6
|
0.08 mg | 4.9% DV | 30.22% D |
Witamina K (filochinon)
|
36.1 ug | 30% DV | 184% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
1 ug | - | - |
Karoten, beta
|
15 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
9 ug | - | - |
Folate, food
|
14 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
14 ug | - | - |
Retinol
|
2 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0.15 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
3.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
7.97 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0.03 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0.22 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0.02 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
4 ug | 0.4% DV | 2.72% D |
Witamina E
|
1.31 mg | 8.7% DV | 53.41% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
19 mg | 1.5% DV | 8.94% D |
Miedź
|
0.09 mg | 9.7% DV | 59.12% D |
Żelazo
|
0.73 mg | 4.1% DV | 24.8% D |
Magnez
|
21 mg | 5% DV | 30.58% D |
Mangan
|
0.53 mg | 23% DV | 141% D |
Fosfor
|
100 mg | 8% DV | 48.93% D |
Potas
|
141 mg | 3% DV | 18.35% D |
Selen
|
3.6 ug | 6.5% DV | 40.03% D |
Sód
|
463 mg | 20% DV | 123% D |
Cynk
|
0.55 mg | 5% DV | 30.58% D |
Aminokwasy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Alanina
|
0.15 g | - | - |
Arginina
|
0.25 g | - | - |
Kwas asparaginowy
|
0.21 g | - | - |
Cysteina
|
0.12 g | - | - |
Kwas glutaminowy
|
1.49 g | - | - |
Glicyna
|
0.2 g | - | - |
Histydyna
|
0.12 g | - | - |
Izoletyda
|
0.16 g | - | - |
Leucyna
|
0.35 g | - | - |
Lizyna
|
0.14 g | - | - |
Metionina
|
0.08 g | - | - |
Fenyloalanina
|
0.24 g | - | - |
Prolina
|
0.71 g | - | - |
Seryna
|
0.2 g | - | - |
Treonina
|
0.1 g | - | - |
Tryptofan
|
0.05 g | - | - |
Tyrozyna
|
0.11 g | - | - |
Walina
|
0.2 g | - | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
0.99 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
0.92 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.07 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
7.67 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
7.55 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.05 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0.01 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
3.54 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
3.45 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.01 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
1.76 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
1 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.09 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Popiół
|
1.59 g | - | - |
Hydroksyprolina
|
0 g | - | - |
Woda
|
36.68 g | - | - |
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -