Bread, reduced-calorie, wheat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 217 kcal -
Białko 13.32 g 27% DV 246% D
Tłuszcz 2.92 g 3.7% DV
Węglowodany 42.47 g 15% DV
Skrobia 26.05 g -
Cukry 3.71 g -
Błonnik 11.1 g 40% DV 365% D
Woda 39.6 g -
Popiół 1.68 g -
Sód 332 mg 14% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 18.7 mg 3.4% DV 31.34% D
Kwas foliowy 135 ug - -
Witamina A 1 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.35 mg 29% DV 269% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.14 mg 11% DV 99.26% D
Witamina B3 (Niacyna) 3.78 mg 24% DV 218% D
Witamina B6 0.06 mg 3.5% DV 32.53% D
Witamina C 0.1 mg 0.1% DV 1.02% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 0.2 ug 0.2% DV 1.54% D

Minerały

Wapń 163 mg 13% DV 116% D
Miedź 0.17 mg 19% DV 175% D
Żelazo 2.91 mg 16% DV 149% D
Magnez 43 mg 10% DV 94.36% D
Mangan 1.21 mg 53% DV 485% D
Fosfor 149 mg 12% DV 110% D
Potas 150 mg 3.2% DV 29.41% D
Selen 30.4 ug 55% DV 509% D
Sód 332 mg 14% DV 133% D
Cynk 1.35 mg 12% DV 113% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.09 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.09 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 1.1 g -
Omega-6 linolowy 1.09 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.49 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.45 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0.01 g -
Kwas kaprynowy 0.03 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0 g -
Kwas laurynowy 0 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0.01 g -
Kwas mirystynowy 0 g -
Kwas palmitynowy 0.41 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.37 g -
Total (complex+sugars) 42.47 g 15% DV
Fruktoza 1.62 g -
Galaktoza 0 g -
Glukoza 0.95 g -
Laktoza 0 g -
Maltoza 1.14 g -
Skrobia 26.05 g -
Sacharoza 0 g -

Źródła