APPLEBEE'S, 9 oz house sirloin steak - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 189 kcal | - | |
Białko | 26.85 g | 54% DV | 568% D |
Tłuszcz | 9.08 g | 12% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 61.88 g | - | |
Popiół | 2.28 g | - | |
Sód | 604 mg | 26% DV | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Witamina A | 22 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.2% DV | 44.09% D |
Witamina B12 | 2 ug | 83% DV | 882% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 234% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.9 mg | 31% DV | 324% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 6.9% DV | 73.02% D |
Witamina B6 | 0.58 mg | 34% DV | 358% D |
Więcej... ❯
Retinol | 7 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.11 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.03 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 7 ug | 0.8% DV | 8.23% D |
Witamina E | 0.37 mg | 2.5% DV | 26.1% D |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 13.02% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.4% DV | 89.36% D |
Żelazo | 2.07 mg | 12% DV | 122% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 60.47% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.6% DV | 6.44% D |
Fosfor | 202 mg | 16% DV | 171% D |
Potas | 350 mg | 7.4% DV | 78.8% D |
Selen | 24.7 ug | 45% DV | 475% D |
Sód | 604 mg | 26% DV | 278% D |
Cynk | 5.35 mg | 49% DV | 515% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.59 g | - | |
Arginina | 1.88 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.54 g | - | |
Cysteina | 0.3 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.32 g | - | |
Glicyna | 1.25 g | - | |
Histydyna | 0.98 g | - | |
Izoletyda | 1.33 g | - | |
Leucyna | 2.26 g | - | |
Lizyna | 2.33 g | - | |
Metionina | 0.65 g | - | |
Fenyloalanina | 1.12 g | - | |
Prolina | 1.18 g | - | |
Seryna | 1.01 g | - | |
Treonina | 1.26 g | - | |
Tryptofan | 0.36 g | - | |
Tyrozyna | 0.98 g | - | |
Walina | 1.39 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.03 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.01 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.4 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.31 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.72 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.48 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.1 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.26 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.12 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.93 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.1 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.42 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.39 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.06 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.24 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.28 g | - | |
Cholesterol | 79 mg | 26% DV | |
Woda | 61.88 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central