Brokuły, surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 32 kcal | - | |
Białko | 2.57 g | 5.1% DV | 321% D |
Tłuszcz | 0.34 g | 0.4% DV | |
Węglowodany | 6.29 g | 2.3% DV | |
Błonnik | 2.4 g | 8.6% DV | 536% D |
Woda | 90 g | - | |
Popiół | 0.83 g | - | |
Sód | 36 mg | 1.6% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.4% DV | 401% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.11 mg | 8.8% DV | 548% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.64 mg | 4% DV | 250% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.61 mg | 12% DV | 763% D |
Witamina B6 | 0.19 mg | 11% DV | 702% D |
Witamina C | 53.3 mg | 59% DV | 3701% D |
Witamina K (filochinon) | 102 ug | 85% DV | 5313% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 93 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 65 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 8 ug | 0.9% DV | 55.56% D |
Witamina E | 0.15 mg | 1% DV | 62.5% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 221% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.6% DV | 410% D |
Żelazo | 0.69 mg | 3.8% DV | 240% D |
Magnez | 21 mg | 5% DV | 313% D |
Mangan | 0.2 mg | 8.6% DV | 535% D |
Fosfor | 67 mg | 5.4% DV | 335% D |
Potas | 303 mg | 6.4% DV | 403% D |
Selen | 1.6 ug | 2.9% DV | 182% D |
Sód | 36 mg | 1.6% DV | 97.83% D |
Cynk | 0.42 mg | 3.8% DV | 239% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.1 g | - | |
Arginina | 0.19 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.33 g | - | |
Cysteina | 0.03 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.54 g | - | |
Glicyna | 0.09 g | - | |
Histydyna | 0.06 g | - | |
Izoletyda | 0.08 g | - | |
Leucyna | 0.13 g | - | |
Lizyna | 0.14 g | - | |
Metionina | 0.04 g | - | |
Fenyloalanina | 0.12 g | - | |
Prolina | 0.11 g | - | |
Seryna | 0.12 g | - | |
Treonina | 0.09 g | - | |
Tryptofan | 0.03 g | - | |
Tyrozyna | 0.05 g | - | |
Walina | 0.13 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.01 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.03 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.01 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.29 g | 2.3% DV | |
Błonnik nierozpuszczalny | 2.4 g | - | |
Błonnik rozpuszczalny | 0 g | - | |
Fruktoza | 0.82 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.58 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.01 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central