Sausage, turkey, breakfast links, mild, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 174 kcal | - | |
Białko | 15.91 g | 32% DV | 366% D |
Tłuszcz | 10.39 g | 13% DV | |
Węglowodany | 3.18 g | 1.2% DV | |
Woda | 67.86 g | - | |
Popiół | 2.65 g | - | |
Sód | 714 mg | 31% DV | |
Cholesterol | 76 mg | 25% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 33.9 mg | 6.2% DV | 70.85% D |
Kwas foliowy | 6 ug | - | - |
Witamina A | 0 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.3% DV | 37.36% D |
Witamina B12 | 1.28 ug | 53% DV | 613% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 264% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 4.43 mg | 28% DV | 318% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.81 mg | 16% DV | 186% D |
Witamina B6 | 0.26 mg | 15% DV | 175% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 17 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.4 ug | 0.3% DV | 3.83% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.4 ug | 2% DV | 22.99% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.4 ug | - | - |
Witamina E | 0.19 mg | 1.3% DV | 14.56% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 36.6 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 55 mg | 4.2% DV | 48.63% D |
Miedź | 0.07 mg | 8% DV | 91.95% D |
Żelazo | 1.34 mg | 7.4% DV | 85.57% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 54.73% D |
Mangan | 0.08 mg | 3.4% DV | 38.98% D |
Fosfor | 174 mg | 14% DV | 160% D |
Potas | 258 mg | 5.5% DV | 63.1% D |
Selen | 12.5 ug | 23% DV | 261% D |
Sód | 714 mg | 31% DV | 357% D |
Cynk | 2.51 mg | 23% DV | 262% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.18 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.18 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.01 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.65 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.61 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.04 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.21 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.11 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.03 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.92 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.73 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.31 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.04 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 3.18 g | 1.2% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.65 g | - | |
Betaina | 3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 76 mg | 25% DV | |
Hydroksyprolina | 0.2 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 67.86 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central