Beef, loin, tenderloin roast, separable lean only, boneless, trimmed to 0" fat, select, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 169 kcal | - | |
Białko | 27.55 g | 55% DV | 652% D |
Tłuszcz | 6.54 g | 8.4% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 65.71 g | - | |
Popiół | 1.24 g | - | |
Sód | 54 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 85 mg | 28% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 75.6 mg | 14% DV | 163% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 6.2% DV | 72.98% D |
Witamina B12 | 4.21 ug | 175% DV | 2076% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.4 mg | 31% DV | 364% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 5.76 mg | 36% DV | 426% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.48 mg | 9.6% DV | 114% D |
Witamina B6 | 0.67 mg | 39% DV | 466% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 15.78% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 2.63% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 5.92% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.25 mg | 1.7% DV | 19.72% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 11.83% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 128% D |
Żelazo | 3.04 mg | 17% DV | 200% D |
Magnez | 14 mg | 3.3% DV | 39.45% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 4.63% D |
Fosfor | 259 mg | 21% DV | 245% D |
Potas | 352 mg | 7.5% DV | 88.63% D |
Selen | 25.4 ug | 46% DV | 547% D |
Sód | 54 mg | 2.3% DV | 27.78% D |
Cynk | 3.7 mg | 34% DV | 398% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.95 g | - | |
Arginina | 2.21 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.18 g | - | |
Cysteina | 0.33 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.33 g | - | |
Glicyna | 1.41 g | - | |
Histydyna | 1.24 g | - | |
Izoletyda | 1.52 g | - | |
Leucyna | 2.83 g | - | |
Lizyna | 3.18 g | - | |
Metionina | 0.87 g | - | |
Fenyloalanina | 1.3 g | - | |
Prolina | 1.4 g | - | |
Seryna | 1.34 g | - | |
Treonina | 1.53 g | - | |
Tryptofan | 0.36 g | - | |
Tyrozyna | 1.23 g | - | |
Walina | 1.6 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.42 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.35 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 2.47 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.15 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.08 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.16 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.41 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.89 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.17 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.15 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.32 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.24 g | - | |
Betaina | 12.2 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 85 mg | 28% DV | |
Hydroksyprolina | 0.14 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 65.71 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central