Egg, yolk, raw, frozen, pasteurized - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 296 kcal | - | |
Białko | 15.53 g | 31% DV | 210% D |
Tłuszcz | 25.6 g | 33% DV | |
Węglowodany | 0.81 g | 0.3% DV | |
Cukry | 0.16 g | - | |
Woda | 56.44 g | - | |
Popiół | 1.62 g | - | |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 991 mg | 330% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 639 mg | 116% DV | 785% D |
Kwas foliowy | 151 ug | - | - |
Witamina A | 1469 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.22 mg | 19% DV | 126% D |
Witamina B12 | 1.9 ug | 79% DV | 535% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.56 mg | 43% DV | 293% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.03 mg | 0.2% DV | 1.31% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 3.44 mg | 69% DV | 464% D |
Witamina B6 | 0.41 mg | 24% DV | 164% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 238 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.7 ug | 0.6% DV | 3.94% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 36 ug | - | - |
Karoten, beta | 10 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 32 ug | - | - |
Folate, food | 151 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 151 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 419 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 422 ug | 47% DV | 317% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 6 ug | 30% DV | 203% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 6 ug | - | - |
Witamina E | 2.24 mg | 15% DV | 101% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 134 mg | 10% DV | 69.65% D |
Miedź | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Żelazo | 4.55 mg | 25% DV | 171% D |
Magnez | 11 mg | 2.6% DV | 17.7% D |
Mangan | 0.08 mg | 3.4% DV | 22.91% D |
Fosfor | 420 mg | 34% DV | 227% D |
Potas | 121 mg | 2.6% DV | 17.4% D |
Selen | 56.4 ug | 103% DV | 693% D |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | 19.68% D |
Cynk | 3.17 mg | 29% DV | 195% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.81 g | - | |
Arginina | 1.09 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.5 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 1.94 g | - | |
Glicyna | 0.48 g | - | |
Histydyna | 0.4 g | - | |
Izoletyda | 0.78 g | - | |
Leucyna | 1.35 g | - | |
Lizyna | 1.18 g | - | |
Metionina | 0.38 g | - | |
Fenyloalanina | 0.69 g | - | |
Prolina | 0.62 g | - | |
Seryna | 1.3 g | - | |
Treonina | 0.71 g | - | |
Tryptofan | 0.22 g | - | |
Tyrozyna | 0.68 g | - | |
Walina | 0.91 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.12 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.09 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.14 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.03 g | - | |
Omega-6 linolowy | 4.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 3.98 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 9.33 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 9.26 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.08 g | - | |
Kwas palmitynowy | 6.21 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.25 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.55 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.49 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.03 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.81 g | 0.3% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.16 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.62 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 991 mg | 330% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 56.44 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central