Beef, loin, top loin steak, boneless, lip-on, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, all grades, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 198 kcal | - | |
Białko | 29.06 g | 58% DV | 587% D |
Tłuszcz | 9.11 g | 12% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 61.54 g | - | |
Popiół | 1.15 g | - | |
Sód | 54 mg | 2.3% DV | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 68 mg | 12% DV | 125% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 5.2% DV | 52.19% D |
Witamina B12 | 1.96 ug | 82% DV | 825% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.22 mg | 17% DV | 172% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.32 mg | 46% DV | 462% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.35 mg | 7% DV | 70.3% D |
Witamina B6 | 0.72 mg | 42% DV | 427% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.6 ug | 1.3% DV | 13.47% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 2.24% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 5.05% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.22 mg | 1.5% DV | 14.81% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 10.1% D |
Miedź | 0.07 mg | 8.2% DV | 83.05% D |
Żelazo | 2.59 mg | 14% DV | 145% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 55.32% D |
Mangan | 0 mg | 0.2% DV | 1.76% D |
Fosfor | 229 mg | 18% DV | 185% D |
Potas | 299 mg | 6.4% DV | 64.26% D |
Selen | 27.7 ug | 50% DV | 509% D |
Sód | 54 mg | 2.3% DV | 23.72% D |
Cynk | 4.71 mg | 43% DV | 433% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.9 g | - | |
Arginina | 2.13 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.07 g | - | |
Cysteina | 0.32 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.18 g | - | |
Glicyna | 1.37 g | - | |
Histydyna | 1.18 g | - | |
Izoletyda | 1.48 g | - | |
Leucyna | 2.73 g | - | |
Lizyna | 3.06 g | - | |
Metionina | 0.84 g | - | |
Fenyloalanina | 1.27 g | - | |
Prolina | 1.33 g | - | |
Seryna | 1.29 g | - | |
Treonina | 1.49 g | - | |
Tryptofan | 0.36 g | - | |
Tyrozyna | 1.19 g | - | |
Walina | 1.57 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.41 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.33 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.56 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.17 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.1 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.23 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.98 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.07 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.29 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.27 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.39 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.04 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.15 g | - | |
Betaina | 9.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 80 mg | 27% DV | |
Hydroksyprolina | 0.15 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 61.54 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central