Sos chrzanowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 503 kcal | - | |
Białko | 1.09 g | 2.2% DV | 8.67% D |
Tłuszcz | 50.89 g | 65% DV | |
Węglowodany | 10.05 g | 3.7% DV | |
Skrobia | 0.5 g | - | |
Cukry | 8.98 g | - | |
Błonnik | 1 g | 3.6% DV | 14.2% D |
Woda | 35.83 g | - | |
Popiół | 2.14 g | - | |
Sód | 730 mg | 32% DV | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 38.4 mg | 7% DV | 27.76% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 66 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.05 mg | 4.2% DV | 16.57% D |
Witamina B12 | 0.09 ug | 3.8% DV | 14.91% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.05 mg | 3.5% DV | 13.76% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.12 mg | 0.7% DV | 2.86% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina B6 | 0.04 mg | 2.2% DV | 8.65% D |
Witamina C | 0.2 mg | 0.2% DV | 0.88% D |
Witamina D | 10 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 91.3 ug | 76% DV | 303% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 2 ug | - | - |
Karoten, beta | 4 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 17 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 17 ug | 1.9% DV | 7.51% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.2 ug | 1% DV | 3.98% D |
Witamina E | 4.19 mg | 28% DV | 111% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 12 mg | 0.9% DV | 3.67% D |
Miedź | 0.02 mg | 2% DV | 7.95% D |
Żelazo | 0.23 mg | 1.3% DV | 5.08% D |
Magnez | 6 mg | 1.4% DV | 5.68% D |
Mangan | 0.05 mg | 2% DV | 7.78% D |
Fosfor | 19 mg | 1.5% DV | 6.04% D |
Potas | 44 mg | 0.9% DV | 3.72% D |
Selen | 2.2 ug | 4% DV | 15.9% D |
Sód | 730 mg | 32% DV | 126% D |
Cynk | 0.17 mg | 1.5% DV | 6.14% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 3.58 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 3.41 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.17 g | - | |
Omega-6 linolowy | 25.52 g | - | |
Omega-6 linolowy | 25.33 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.34 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.13 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 12.53 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 12.5 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.19 g | - | |
Kwas behenowy | 0.18 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.07 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.04 g | - | |
Kwas palmitynowy | 5.37 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.31 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.06 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.12 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.15 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 10.05 g | 3.7% DV | |
Fruktoza | 4.02 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 4.08 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.5 g | - | |
Sacharoza | 0.88 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.14 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 50 mg | 17% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 35.83 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central