Beef, round, top round roast, boneless, separable lean and fat, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 160 kcal | - | |
Białko | 29.9 g | 60% DV | 748% D |
Tłuszcz | 4.49 g | 5.8% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 64.56 g | - | |
Popiół | 1.24 g | - | |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | |
Cholesterol | 77 mg | 26% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 79.7 mg | 14% DV | 181% D |
Kwas foliowy | 5 ug | - | - |
Witamina A | 14 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.5% DV | 81.25% D |
Witamina B12 | 2.02 ug | 84% DV | 1052% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.29 mg | 22% DV | 278% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 7.93 mg | 50% DV | 619% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.44 mg | 8.8% DV | 110% D |
Witamina B6 | 0.78 mg | 46% DV | 573% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.9 ug | 1.6% DV | 19.79% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 5 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 4 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 4 ug | 0.4% DV | 5.56% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.28 mg | 1.9% DV | 23.33% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 16 mg | 1.2% DV | 15.38% D |
Miedź | 0.06 mg | 6.6% DV | 81.94% D |
Żelazo | 2.88 mg | 16% DV | 200% D |
Magnez | 15 mg | 3.6% DV | 44.64% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.2% DV | 2.72% D |
Fosfor | 270 mg | 22% DV | 270% D |
Potas | 384 mg | 8.2% DV | 102% D |
Selen | 27.2 ug | 49% DV | 618% D |
Sód | 67 mg | 2.9% DV | 36.41% D |
Cynk | 4.54 mg | 41% DV | 516% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.91 g | - | |
Arginina | 2.1 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.01 g | - | |
Cysteina | 0.32 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.05 g | - | |
Glicyna | 1.52 g | - | |
Histydyna | 1.16 g | - | |
Izoletyda | 1.44 g | - | |
Leucyna | 2.66 g | - | |
Lizyna | 2.96 g | - | |
Metionina | 0.84 g | - | |
Fenyloalanina | 1.24 g | - | |
Prolina | 1.39 g | - | |
Seryna | 1.27 g | - | |
Treonina | 1.46 g | - | |
Tryptofan | 0.35 g | - | |
Tyrozyna | 1.15 g | - | |
Walina | 1.54 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.22 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.18 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 1.71 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 1.53 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.05 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.1 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.95 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.02 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.54 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.13 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.19 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.02 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.24 g | - | |
Betaina | 13.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 77 mg | 26% DV | |
Hydroksyprolina | 0.14 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 64.56 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central