Avocados, raw, California - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 167 kcal | - | |
Białko | 1.96 g | 3.9% DV | 46.95% D |
Tłuszcz | 15.41 g | 20% DV | |
Węglowodany | 8.64 g | 3.1% DV | |
Skrobia | 0.11 g | - | |
Cukry | 0.3 g | - | |
Błonnik | 6.8 g | 24% DV | 291% D |
Woda | 72.33 g | - | |
Popiół | 1.66 g | - | |
Sód | 8 mg | 0.3% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 14.2 mg | 2.6% DV | 30.92% D |
Kwas foliowy | 89 ug | - | - |
Witamina A | 147 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.08 mg | 6.3% DV | 74.85% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.14 mg | 11% DV | 132% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.91 mg | 12% DV | 143% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.46 mg | 29% DV | 350% D |
Witamina B6 | 0.29 mg | 17% DV | 202% D |
Witamina C | 8.8 mg | 9.8% DV | 117% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 21 ug | 18% DV | 210% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 24 ug | - | - |
Karoten, beta | 63 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 27 ug | - | - |
Folate, food | 89 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 89 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.04 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.02 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.32 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 7 ug | 0.8% DV | 9.31% D |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 1.97 mg | 13% DV | 157% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 13 mg | 1% DV | 11.98% D |
Miedź | 0.17 mg | 19% DV | 226% D |
Żelazo | 0.61 mg | 3.4% DV | 40.59% D |
Magnez | 29 mg | 6.9% DV | 82.69% D |
Mangan | 0.15 mg | 6.5% DV | 77.58% D |
Fosfor | 54 mg | 4.3% DV | 51.74% D |
Potas | 507 mg | 11% DV | 129% D |
Selen | 0.4 ug | 0.7% DV | 8.71% D |
Sód | 8 mg | 0.3% DV | 4.17% D |
Cynk | 0.68 mg | 6.2% DV | 74.03% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.11 g | - | |
Arginina | 0.09 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.23 g | - | |
Cysteina | 0.03 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.28 g | - | |
Glicyna | 0.1 g | - | |
Histydyna | 0.05 g | - | |
Izoletyda | 0.08 g | - | |
Leucyna | 0.14 g | - | |
Lizyna | 0.13 g | - | |
Metionina | 0.04 g | - | |
Fenyloalanina | 0.1 g | - | |
Prolina | 0.1 g | - | |
Seryna | 0.11 g | - | |
Treonina | 0.07 g | - | |
Tryptofan | 0.03 g | - | |
Tyrozyna | 0.05 g | - | |
Walina | 0.11 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.13 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.11 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.02 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.67 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 9.07 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.08 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.7 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 8.64 g | 3.1% DV | |
Fruktoza | 0.08 g | - | |
Galaktoza | 0.08 g | - | |
Glukoza | 0.08 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.11 g | - | |
Sacharoza | 0.06 g | - |
Inne ❯
Popiół | 1.66 g | - | |
Betaina | 0.7 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Woda | 72.33 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central