Sauce, pesto, CLASSICO, basil pesto, ready-to-serve - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źródła
Ogólne
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Energia
|
372 kcal | - | - |
Białko
|
4.16 g | 8.3% DV | 44.73% D |
Tłuszcz
|
36.38 g | 47% DV | - |
Węglowodany
|
6.93 g | 2.5% DV | - |
Skrobia
|
0.07 g | - | - |
Cukry
|
2.6 g | - | - |
Błonnik
|
2.1 g | 7.5% DV | 40.32% D |
Woda
|
49.16 g | - | - |
Popiół
|
3.36 g | - | - |
Sód
|
1028 mg | 45% DV | - |
Witaminy ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Cholina
|
13.7 mg | 2.5% DV | 13.39% D |
Witamina A
|
1929 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina)
|
0.1 mg | 8.1% DV | 43.46% D |
Witamina B2 (Ryboflawina)
|
0.27 mg | 21% DV | 113% D |
Witamina B3 (Niacyna)
|
0.88 mg | 5.5% DV | 29.47% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
|
0.29 mg | 5.7% DV | 30.65% D |
Witamina B6
|
0.27 mg | 16% DV | 84.44% D |
Witamina C
|
0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina K (filochinon)
|
194 ug | 162% DV | 868% D |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Karoten, alfa
|
0 ug | - | - |
Karoten, beta
|
1151 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta
|
13 ug | - | - |
Folate, food
|
29 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem
|
29 ug | - | - |
Tokoferol beta
|
0 mg | - | - |
Tokoferol delta
|
10.23 mg | - | - |
Tokoferol gamma
|
26.24 mg | - | - |
Tokotrienol alfa
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol beta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol delta
|
0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma
|
0 mg | - | - |
Witamina A, RAE
|
96 ug | 11% DV | 57.35% D |
Witamina E
|
4.61 mg | 31% DV | 165% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon)
|
0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4)
|
0 ug | - | - |
Minerały ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Wapń
|
166 mg | 13% DV | 68.65% D |
Miedź
|
0.08 mg | 8.8% DV | 47.19% D |
Żelazo
|
0.71 mg | 3.9% DV | 21.21% D |
Magnez
|
40 mg | 9.5% DV | 51.2% D |
Mangan
|
0.37 mg | 16% DV | 86.49% D |
Fosfor
|
97 mg | 7.8% DV | 41.72% D |
Potas
|
195 mg | 4.1% DV | 22.31% D |
Selen
|
5.5 ug | 10% DV | 53.76% D |
Sód
|
1028 mg | 45% DV | 240% D |
Cynk
|
0.68 mg | 6.2% DV | 33.24% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Omega-3 ALA
|
2.4 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA)
|
2.29 g | - | - |
Omega-3 DHA
|
0 g | - | - |
Omega-3 EPA
|
0 g | - | - |
Omega-3 stearydonowy
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i
|
0 g | - | - |
Omega-6 (n-6)
|
0.1 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
16.01 g | - | - |
Omega-6 linolowy
|
15.91 g | - | - |
Omega-9 eikosenowy
|
0.17 g | - | - |
Omega-9 erukowy
|
0 g | - | - |
Omega 9 oleinowy
|
9.69 g | - | - |
Omega 9 oleinowy (cis)
|
9.61 g | - | - |
Kwas arachidowy
|
0.12 g | - | - |
Kwas behenowy
|
0.1 g | - | - |
Kwas masłowy
|
0.05 g | - | - |
Kwas kaprynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas kapronowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas kaprylowy
|
0.02 g | - | - |
Kwas laurynowy
|
0.06 g | - | - |
Kwas lignocerynowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas margarynowy
|
0.04 g | - | - |
Kwas mirystynowy
|
0.22 g | - | - |
Kwas palmitynowy
|
4.4 g | - | - |
Kwas pentadekanowy
|
0.03 g | - | - |
Kwas stearynowy
|
1.56 g | - | - |
Więcej... ❯
Element | Amount | Daily value | Density |
---|---|---|---|
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1
|
0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c
|
0.14 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1
|
0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c
|
0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs
|
0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3
|
0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4
|
0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA)
|
0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t
|
0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t
|
0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane)
|
0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t
|
0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Inne ❯
Źródła
- USDA Food Data Central
- Data type: 70. Category: -