Beef, short loin, t-bone steak, bone-in, separable lean only, trimmed to 1/8" fat, choice, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 217 kcal | - | |
Białko | 27.48 g | 55% DV | 507% D |
Tłuszcz | 11.05 g | 14% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 60.6 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Sód | 68 mg | 3% DV | |
Cholesterol | 81 mg | 27% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 66.1 mg | 12% DV | 111% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 5 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.06 mg | 4.8% DV | 43.78% D |
Witamina B12 | 1.89 ug | 79% DV | 726% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.27 mg | 21% DV | 191% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.29 mg | 39% DV | 362% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.31 mg | 6.1% DV | 56.59% D |
Witamina B6 | 0.76 mg | 45% DV | 411% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.5 ug | 1.3% DV | 11.52% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 1.02% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.61% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.14 mg | 0.9% DV | 8.6% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 19 mg | 1.5% DV | 13.47% D |
Miedź | 0.08 mg | 8.8% DV | 80.9% D |
Żelazo | 3.57 mg | 20% DV | 183% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 43.89% D |
Mangan | 0 mg | 0.2% DV | 1.6% D |
Fosfor | 210 mg | 17% DV | 155% D |
Potas | 280 mg | 6% DV | 54.91% D |
Selen | 30.4 ug | 55% DV | 509% D |
Sód | 68 mg | 3% DV | 27.25% D |
Cynk | 4.69 mg | 43% DV | 393% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.71 g | - | |
Arginina | 1.92 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.76 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4.68 g | - | |
Glicyna | 1.23 g | - | |
Histydyna | 1.05 g | - | |
Izoletyda | 1.34 g | - | |
Leucyna | 2.46 g | - | |
Lizyna | 2.74 g | - | |
Metionina | 0.76 g | - | |
Fenyloalanina | 1.14 g | - | |
Prolina | 1.2 g | - | |
Seryna | 1.16 g | - | |
Treonina | 1.35 g | - | |
Tryptofan | 0.33 g | - | |
Tyrozyna | 1.07 g | - | |
Walina | 1.42 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.47 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.37 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.02 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.6 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 4.1 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.12 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.3 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.61 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.05 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.49 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.38 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.35 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.51 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.06 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.02 g | - | |
Betaina | 9.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 81 mg | 27% DV | |
Hydroksyprolina | 0.14 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 60.6 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central