Pork, cured, ham, shank, bone-in, separable lean and fat, heated, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Chart icon Kalorie według źródła

General icon Ogólne

Element Amount Daily value Density
energy-1 Energia
191 kcal - -
protein-1 Białko
24.39 g 49% DV 511% D
fat-2 Tłuszcz
9.35 g 12% DV -
carbs-1 Węglowodany
0.64 g 0.2% DV -
sugars-3 Cukry
0.64 g - -
water-3 Woda
63.67 g - -
ash-1 Popiół
2.8 g - -
salt-1 Sód
810 mg 35% DV -
Cholesterol
70 mg 23% DV -

Vitamins icon Witaminy

Element Amount Daily value Density
Cholina
93.5 mg 17% DV 178% D
Kwas foliowy
1 ug - -
Witamina A
5 iu - -
Witamina B1 (Tiamina)
0.46 mg 38% DV 401% D
Witamina B12
0.58 ug 24% DV 253% D
Witamina B2 (Ryboflawina)
0.3 mg 23% DV 240% D
Witamina B3 (Niacyna)
6.89 mg 43% DV 451% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy)
0.65 mg 13% DV 136% D
Witamina B6
0.44 mg 26% DV 271% D
Witamina C
0 mg 0% DV 0% D
Witamina D
39 iu - -
Witamina K (filochinon)
0 ug 0% DV 0% D

Minerals icon Minerały

Element Amount Daily value Density
Wapń
7 mg 0.5% DV 5.64% D
Miedź
0.16 mg 18% DV 184% D
Żelazo
1.42 mg 7.9% DV 82.61% D
Magnez
22 mg 5.2% DV 54.85% D
Mangan
0.03 mg 1.1% DV 11.84% D
Fosfor
257 mg 21% DV 215% D
Potas
356 mg 7.6% DV 79.31% D
Selen
23.4 ug 43% DV 446% D
Sód
810 mg 35% DV 369% D
Cynk
2.59 mg 24% DV 247% D
Element Amount Daily value Density
Alanina
1.44 g - -
Arginina
1.56 g - -
Kwas asparaginowy
2.13 g - -
Cysteina
0.27 g - -
Kwas glutaminowy
3.48 g - -
Glicyna
1.3 g - -
Histydyna
1.06 g - -
Izoletyda
1.1 g - -
Leucyna
1.95 g - -
Lizyna
2.05 g - -
Metionina
0.58 g - -
Fenyloalanina
0.97 g - -
Prolina
1.05 g - -
Seryna
0.95 g - -
Treonina
1.09 g - -
Tryptofan
0.23 g - -
Tyrozyna
0.79 g - -
Walina
1.23 g - -
Total (complex+sugars)
0.64 g 0.2% DV -
Fruktoza
0 g - -
Galaktoza
0 g - -
Glukoza
0.1 g - -
Laktoza
0 g - -
Maltoza
0 g - -
Sacharoza
0.54 g - -
Element Amount Daily value Density
Alkohol etylowy
0 g - -
Popiół
2.8 g - -
Betaina
6.3 mg - -
Kofeina
0 mg - -
Cholesterol
70 mg 23% DV -
Hydroksyprolina
0.16 g - -
Teobromina
0 mg - -
Woda
63.67 g - -

Źródła