Pork, cured, ham, shank, bone-in, separable lean and fat, heated, roasted - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 191 kcal | - | |
Białko | 24.39 g | 49% DV | 511% D |
Tłuszcz | 9.35 g | 12% DV | |
Węglowodany | 0.64 g | 0.2% DV | |
Cukry | 0.64 g | - | |
Woda | 63.67 g | - | |
Popiół | 2.8 g | - | |
Sód | 810 mg | 35% DV | |
Cholesterol | 70 mg | 23% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 93.5 mg | 17% DV | 178% D |
Kwas foliowy | 1 ug | - | - |
Witamina A | 5 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.46 mg | 38% DV | 401% D |
Witamina B12 | 0.58 ug | 24% DV | 253% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.3 mg | 23% DV | 240% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.89 mg | 43% DV | 451% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.65 mg | 13% DV | 136% D |
Witamina B6 | 0.44 mg | 26% DV | 271% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 39 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 1 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.03 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 1.16% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1 ug | 5% DV | 52.36% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1 ug | - | - |
Witamina E | 0.33 mg | 2.2% DV | 23.04% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 1.4 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 7 mg | 0.5% DV | 5.64% D |
Miedź | 0.16 mg | 18% DV | 184% D |
Żelazo | 1.42 mg | 7.9% DV | 82.61% D |
Magnez | 22 mg | 5.2% DV | 54.85% D |
Mangan | 0.03 mg | 1.1% DV | 11.84% D |
Fosfor | 257 mg | 21% DV | 215% D |
Potas | 356 mg | 7.6% DV | 79.31% D |
Selen | 23.4 ug | 43% DV | 446% D |
Sód | 810 mg | 35% DV | 369% D |
Cynk | 2.59 mg | 24% DV | 247% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.44 g | - | |
Arginina | 1.56 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.13 g | - | |
Cysteina | 0.27 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.48 g | - | |
Glicyna | 1.3 g | - | |
Histydyna | 1.06 g | - | |
Izoletyda | 1.1 g | - | |
Leucyna | 1.95 g | - | |
Lizyna | 2.05 g | - | |
Metionina | 0.58 g | - | |
Fenyloalanina | 0.97 g | - | |
Prolina | 1.05 g | - | |
Seryna | 0.95 g | - | |
Treonina | 1.09 g | - | |
Tryptofan | 0.23 g | - | |
Tyrozyna | 0.79 g | - | |
Walina | 1.23 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.06 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.1 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.07 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.79 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.02 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.11 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.91 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.95 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.23 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.08 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0.64 g | 0.2% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.1 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.54 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 2.8 g | - | |
Betaina | 6.3 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 70 mg | 23% DV | |
Hydroksyprolina | 0.16 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 63.67 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central