Pork, fresh, loin, tenderloin, separable lean and fat, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 120 kcal -
Białko 20.65 g 41% DV 688% D
Tłuszcz 3.53 g 4.5% DV
Węglowodany 0 g 0% DV
Woda 74.97 g -
Popiół 1.01 g -
Sód 52 mg 2.3% DV
Cholesterol 65 mg 22% DV

Witaminy

Cholina 79.7 mg 14% DV 242% D
Kwas foliowy 0 ug - -
Witamina A 2 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.98 mg 82% DV 1364% D
Witamina B12 0.52 ug 22% DV 361% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.34 mg 26% DV 432% D
Witamina B3 (Niacyna) 6.61 mg 41% DV 689% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.84 mg 17% DV 279% D
Witamina B6 0.77 mg 45% DV 750% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 10 iu - -
Witamina K (filochinon) 0 ug 0% DV 0% D

Minerały

Wapń 6 mg 0.5% DV 7.69% D
Miedź 0.09 mg 9.9% DV 165% D
Żelazo 0.97 mg 5.4% DV 89.81% D
Magnez 27 mg 6.4% DV 107% D
Mangan 0.01 mg 0.6% DV 10.14% D
Fosfor 243 mg 19% DV 324% D
Potas 393 mg 8.4% DV 139% D
Selen 30.3 ug 55% DV 918% D
Sód 52 mg 2.3% DV 37.68% D
Cynk 1.87 mg 17% DV 283% D
Alanina 1.21 g -
Arginina 1.37 g -
Kwas asparaginowy 2.02 g -
Cysteina 0.24 g -
Kwas glutaminowy 3.3 g -
Glicyna 0.93 g -
Histydyna 0.89 g -
Izoletyda 1.02 g -
Leucyna 1.76 g -
Lizyna 1.92 g -
Metionina 0.57 g -
Fenyloalanina 0.87 g -
Prolina 0.84 g -
Seryna 0.89 g -
Treonina 0.93 g -
Tryptofan 0.22 g -
Tyrozyna 0.79 g -
Walina 1.08 g -

Źródła