Pork, fresh, shoulder, (Boston butt), blade (steaks), separable lean and fat, cooked, braised - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 267 kcal | - | |
Białko | 25.07 g | 50% DV | 376% D |
Tłuszcz | 17.69 g | 23% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 54.95 g | - | |
Popiół | 0.82 g | - | |
Sód | 58 mg | 2.5% DV | |
Cholesterol | 98 mg | 33% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 102 mg | 19% DV | 139% D |
Kwas foliowy | 0 ug | - | - |
Witamina A | 8 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.5 mg | 42% DV | 313% D |
Witamina B12 | 0.93 ug | 39% DV | 290% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.37 mg | 28% DV | 210% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.87 mg | 24% DV | 181% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.29 mg | 26% DV | 193% D |
Witamina B6 | 0.45 mg | 26% DV | 197% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 47 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 0 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.01 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0.01 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 1.66% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 1.2 ug | 6% DV | 44.94% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 1.2 ug | - | - |
Witamina E | 0.12 mg | 0.8% DV | 5.99% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 26 mg | 2% DV | 14.98% D |
Miedź | 0.13 mg | 14% DV | 107% D |
Żelazo | 1.75 mg | 9.7% DV | 72.83% D |
Magnez | 23 mg | 5.5% DV | 41.02% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 3.91% D |
Fosfor | 208 mg | 17% DV | 125% D |
Potas | 305 mg | 6.5% DV | 48.61% D |
Selen | 42.4 ug | 77% DV | 577% D |
Sód | 58 mg | 2.5% DV | 18.89% D |
Cynk | 4.84 mg | 44% DV | 330% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.47 g | - | |
Arginina | 1.67 g | - | |
Kwas asparaginowy | 2.45 g | - | |
Cysteina | 0.29 g | - | |
Kwas glutaminowy | 4 g | - | |
Glicyna | 1.13 g | - | |
Histydyna | 1.08 g | - | |
Izoletyda | 1.23 g | - | |
Leucyna | 2.14 g | - | |
Lizyna | 2.33 g | - | |
Metionina | 0.69 g | - | |
Fenyloalanina | 1.05 g | - | |
Prolina | 1.01 g | - | |
Seryna | 1.08 g | - | |
Treonina | 1.13 g | - | |
Tryptofan | 0.26 g | - | |
Tyrozyna | 0.95 g | - | |
Walina | 1.31 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.08 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.08 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.81 g | - | |
Omega-6 linolowy | 1.75 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.13 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 7.44 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 7.35 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.03 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.22 g | - | |
Kwas palmitynowy | 3.99 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 2.25 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.41 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.1 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.1 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.06 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.82 g | - | |
Betaina | 3.4 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 98 mg | 33% DV | |
Hydroksyprolina | 0.06 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 54.95 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central