Yogurt, Greek, vanilla, lowfat - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 95 kcal | - | |
Białko | 8.64 g | 17% DV | 364% D |
Tłuszcz | 2.5 g | 3.2% DV | |
Węglowodany | 9.54 g | 3.5% DV | |
Cukry | 9.54 g | - | |
Woda | 78.76 g | - | |
Popiół | 0.55 g | - | |
Sód | 40 mg | 1.7% DV | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 33.4 mg | 6.1% DV | 128% D |
Kwas foliowy | 9 ug | - | - |
Witamina A | 371 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.04 mg | 3.2% DV | 66.67% D |
Witamina B12 | 0.64 ug | 27% DV | 561% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.24 mg | 18% DV | 389% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.2 mg | 1.3% DV | 26.45% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.39 mg | 7.7% DV | 163% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.9% DV | 61.92% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 35 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0.2 ug | 0.2% DV | 3.51% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 3 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 9 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 110 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 110 ug | 12% DV | 257% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.9 ug | 4.5% DV | 94.74% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.9 ug | - | - |
Witamina E | 0.02 mg | 0.1% DV | 2.81% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 100 mg | 7.7% DV | 162% D |
Miedź | 0.02 mg | 2% DV | 42.11% D |
Żelazo | 0.04 mg | 0.2% DV | 4.68% D |
Magnez | 10 mg | 2.4% DV | 50.13% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.3% DV | 7.32% D |
Fosfor | 119 mg | 9.5% DV | 200% D |
Potas | 123 mg | 2.6% DV | 55.1% D |
Selen | 9.7 ug | 18% DV | 371% D |
Sód | 40 mg | 1.7% DV | 36.61% D |
Cynk | 0.46 mg | 4.2% DV | 88.04% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.09 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.09 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.4 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0.36 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0.08 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.22 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.02 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.04 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.1 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.01 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.18 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.57 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.22 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 9.54 g | 3.5% DV | |
Fruktoza | 1.92 g | - | |
Galaktoza | 0.6 g | - | |
Glukoza | 0.32 g | - | |
Laktoza | 2.63 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 4.07 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.55 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 5 mg | 1.7% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 78.76 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central