Sok z cytryny surowy - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 22 kcal | - | |
Białko | 0.35 g | 0.7% DV | 63.64% D |
Tłuszcz | 0.24 g | 0.3% DV | |
Węglowodany | 6.9 g | 2.5% DV | |
Cukry | 2.52 g | - | |
Błonnik | 0.3 g | 1.1% DV | 97.4% D |
Woda | 92.31 g | - | |
Popiół | 0.21 g | - | |
Sód | 1 mg | 0% DV | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 5.1 mg | 0.9% DV | 84.3% D |
Kwas foliowy | 20 ug | - | - |
Witamina A | 6 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 2% DV | 182% D |
Witamina B12 | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.02 mg | 1.2% DV | 105% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.09 mg | 0.6% DV | 51.7% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.13 mg | 2.6% DV | 238% D |
Witamina B6 | 0.05 mg | 2.7% DV | 246% D |
Witamina C | 38.7 mg | 43% DV | 3909% D |
Witamina D | 0 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 1 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 4 ug | - | - |
Folate, food | 20 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 20 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina E | 0.15 mg | 1% DV | 90.91% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 6 mg | 0.5% DV | 41.96% D |
Miedź | 0.02 mg | 1.8% DV | 162% D |
Żelazo | 0.08 mg | 0.4% DV | 40.4% D |
Magnez | 6 mg | 1.4% DV | 130% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.5% DV | 47.43% D |
Fosfor | 8 mg | 0.6% DV | 58.18% D |
Potas | 103 mg | 2.2% DV | 199% D |
Selen | 0.1 ug | 0.2% DV | 16.53% D |
Sód | 1 mg | 0% DV | 3.95% D |
Cynk | 0.05 mg | 0.5% DV | 41.32% D |
Aminokwasy ❯
Brak danych
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.01 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.01 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.01 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.02 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.01 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 6.9 g | 2.5% DV | |
Fruktoza | 1.1 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.99 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0.43 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 0.21 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 0 mg | 0% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 92.31 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central