Jajko całe, suszone - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 592 kcal | - | |
Białko | 48.05 g | 96% DV | 325% D |
Tłuszcz | 43.9 g | 56% DV | |
Węglowodany | 1.13 g | 0.4% DV | |
Cukry | 0.56 g | - | |
Woda | 2.78 g | - | |
Popiół | 4.13 g | - | |
Sód | 476 mg | 21% DV | |
Cholesterol | 1630 mg | 543% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 1267 mg | 230% DV | 778% D |
Kwas foliowy | 119 ug | - | - |
Witamina A | 1029 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.18 mg | 15% DV | 51.52% D |
Witamina B12 | 2.96 ug | 123% DV | 417% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 1.98 mg | 152% DV | 514% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 0.34 mg | 2.1% DV | 7.18% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 5.55 mg | 111% DV | 375% D |
Witamina B6 | 0.5 mg | 29% DV | 99.17% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 331 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.2 ug | 1% DV | 3.38% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 36 ug | - | - |
Folate, food | 119 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 119 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 300 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 301 ug | 33% DV | 113% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 8.3 ug | 42% DV | 140% D |
Witamina D2 (ergokalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 8.3 ug | - | - |
Witamina E | 3.88 mg | 26% DV | 87.39% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 244 mg | 19% DV | 63.41% D |
Miedź | 0.2 mg | 23% DV | 76.2% D |
Żelazo | 7.2 mg | 40% DV | 135% D |
Magnez | 34 mg | 8.1% DV | 27.35% D |
Mangan | 0.06 mg | 2.5% DV | 8.52% D |
Fosfor | 629 mg | 50% DV | 170% D |
Potas | 540 mg | 11% DV | 38.82% D |
Selen | 165 ug | 299% DV | 1012% D |
Sód | 476 mg | 21% DV | 69.92% D |
Cynk | 3.15 mg | 29% DV | 96.74% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 2.71 g | - | |
Arginina | 3.07 g | - | |
Kwas asparaginowy | 5.02 g | - | |
Cysteina | 1.07 g | - | |
Kwas glutaminowy | 6.39 g | - | |
Glicyna | 1.62 g | - | |
Histydyna | 1.2 g | - | |
Izoletyda | 2.43 g | - | |
Leucyna | 4.15 g | - | |
Lizyna | 3.34 g | - | |
Metionina | 1.5 g | - | |
Fenyloalanina | 2.53 g | - | |
Prolina | 1.83 g | - | |
Seryna | 3.77 g | - | |
Treonina | 2.13 g | - | |
Tryptofan | 0.78 g | - | |
Tyrozyna | 1.98 g | - | |
Walina | 2.99 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.25 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.17 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.2 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3i | 0.02 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 7.05 g | - | |
Omega-6 linolowy | 6.99 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.1 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 15.73 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 15.55 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.09 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.14 g | - | |
Kwas palmitynowy | 10.81 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.03 g | - | |
Kwas stearynowy | 3.97 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.02 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.88 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.71 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.18 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t,t | 0.06 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 1.13 g | 0.4% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0.56 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 4.13 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 1630 mg | 543% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 2.78 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central