Fast foods, hamburger; single, large patty; with condiments, vegetables and mayonnaise - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 226 kcal | - | |
Białko | 11.34 g | 23% DV | 201% D |
Tłuszcz | 12.37 g | 16% DV | |
Węglowodany | 17.33 g | 6.3% DV | |
Skrobia | 12.53 g | - | |
Cukry | 4 g | - | |
Błonnik | 1.5 g | 5.4% DV | 47.41% D |
Woda | 57.52 g | - | |
Popiół | 1.45 g | - | |
Sód | 342 mg | 15% DV | |
Cholesterol | 33 mg | 11% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 32.9 mg | 6% DV | 52.94% D |
Kwas foliowy | 87 ug | - | - |
Witamina A | 186 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.21 mg | 18% DV | 156% D |
Witamina B12 | 1.21 ug | 50% DV | 446% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.21 mg | 16% DV | 145% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.14 mg | 20% DV | 174% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.25 mg | 5.1% DV | 44.96% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 6.1% DV | 53.62% D |
Witamina C | 0.9 mg | 1% DV | 8.85% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 14.3 ug | 12% DV | 105% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 15 ug | - | - |
Karoten, beta | 103 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 2 ug | - | - |
Folate, food | 31 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 64 ug | - | - |
Kwas foliowy | 33 ug | 8.3% DV | 73.01% D |
Retinol | 0 ug | - | - |
Tokoferol beta | 1.95 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.39 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.45 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 9 ug | 1% DV | 8.85% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 4.42% D |
Witamina E | 0.15 mg | 1% DV | 8.85% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 46 mg | 3.5% DV | 31.31% D |
Miedź | 0.08 mg | 9% DV | 79.65% D |
Żelazo | 2.99 mg | 17% DV | 147% D |
Magnez | 18 mg | 4.3% DV | 37.93% D |
Mangan | 0.18 mg | 8% DV | 70.41% D |
Fosfor | 97 mg | 7.8% DV | 68.67% D |
Potas | 188 mg | 4% DV | 35.4% D |
Selen | 18.2 ug | 33% DV | 293% D |
Sód | 342 mg | 15% DV | 132% D |
Cynk | 2.46 mg | 22% DV | 198% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.6 g | - | |
Arginina | 0.62 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.87 g | - | |
Cysteina | 0.12 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.25 g | - | |
Glicyna | 0.78 g | - | |
Histydyna | 0.28 g | - | |
Izoletyda | 0.4 g | - | |
Leucyna | 0.8 g | - | |
Metionina | 0.22 g | - | |
Fenyloalanina | 0.46 g | - | |
Prolina | 0.89 g | - | |
Seryna | 0.48 g | - | |
Treonina | 0.42 g | - | |
Tryptofan | 0.1 g | - | |
Tyrozyna | 0.26 g | - | |
Walina | 0.47 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.28 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.28 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0.03 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.83 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.76 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 4.2 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.79 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas behenowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.02 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.1 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.25 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.27 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.25 g | - | |
Nasycone kwasy tłuszczowe 13:0 | 0 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.07 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.33 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.3 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 i | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.41 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 17.33 g | 6.3% DV | |
Fruktoza | 1.59 g | - | |
Galaktoza | 0.06 g | - | |
Glukoza | 0.83 g | - | |
Laktoza | 0.02 g | - | |
Maltoza | 0.45 g | - | |
Skrobia | 12.53 g | - | |
Sacharoza | 0.65 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.45 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 33 mg | 11% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 57.52 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central