DOMINO'S 14" Pepperoni Pizza, Ultimate Deep Dish Crust - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 283 kcal | - | |
Białko | 11.52 g | 23% DV | 163% D |
Tłuszcz | 12.1 g | 16% DV | |
Węglowodany | 31.89 g | 12% DV | |
Skrobia | 22.97 g | - | |
Cukry | 3.91 g | - | |
Błonnik | 2.4 g | 8.6% DV | 60.58% D |
Woda | 41.9 g | - | |
Popiół | 2.6 g | - | |
Sód | 693 mg | 30% DV | |
Cholesterol | 24 mg | 8% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.36 mg | 30% DV | 212% D |
Witamina B12 | 0.52 ug | 22% DV | 153% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.19 mg | 15% DV | 103% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 3.25 mg | 20% DV | 144% D |
Witamina B6 | 0.07 mg | 4.1% DV | 29.1% D |
Witamina C | 0.4 mg | 0.4% DV | 3.14% D |
Witamina K (filochinon) | 5.9 ug | 4.9% DV | 34.75% D |
Więcej... ❯
Tokoferol beta | 0.06 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.67 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 2.13 mg | - | - |
Tokotrienol alfa | 0.07 mg | - | - |
Tokotrienol beta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol delta | 0 mg | - | - |
Tokotrienol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina E | 0.88 mg | 5.9% DV | 41.46% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 3.2 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 149 mg | 11% DV | 81% D |
Miedź | 0.11 mg | 13% DV | 89.52% D |
Żelazo | 2.54 mg | 14% DV | 99.73% D |
Magnez | 24 mg | 5.7% DV | 40.38% D |
Mangan | 0.3 mg | 13% DV | 91.57% D |
Fosfor | 197 mg | 16% DV | 111% D |
Potas | 190 mg | 4% DV | 28.57% D |
Selen | 24.5 ug | 45% DV | 315% D |
Sód | 693 mg | 30% DV | 213% D |
Cynk | 1.33 mg | 12% DV | 85.45% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.4 g | - | |
Arginina | 0.48 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.79 g | - | |
Cysteina | 0.19 g | - | |
Kwas glutaminowy | 3.42 g | - | |
Glicyna | 0.4 g | - | |
Histydyna | 0.3 g | - | |
Izoletyda | 0.47 g | - | |
Leucyna | 0.96 g | - | |
Lizyna | 0.66 g | - | |
Metionina | 0.25 g | - | |
Fenyloalanina | 0.6 g | - | |
Prolina | 1.57 g | - | |
Seryna | 0.68 g | - | |
Treonina | 0.36 g | - | |
Tryptofan | 0.11 g | - | |
Tyrozyna | 0.37 g | - | |
Walina | 0.59 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.26 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.25 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 (n-6) | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.23 g | - | |
Omega-6 linolowy | 2.12 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.06 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0.01 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.29 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 3.02 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.02 g | - | |
Kwas behenowy | 0.02 g | - | |
Kwas masłowy | 0.09 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.12 g | - | |
Kwas kapronowy | 0.07 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0.05 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.15 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0.01 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.06 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.56 g | - | |
Kwas palmitynowy | 2.51 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.06 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.15 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.05 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.18 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.16 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 c | 0.01 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.05 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-3 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.02 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.27 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.07 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 22:1 t | 0 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 31.89 g | 12% DV | |
Fruktoza | 0.93 g | - | |
Galaktoza | 0.07 g | - | |
Glukoza | 0.6 g | - | |
Laktoza | 0.67 g | - | |
Maltoza | 1.3 g | - | |
Skrobia | 22.97 g | - | |
Sacharoza | 0.33 g | - |
Inne ❯
Popiół | 2.6 g | - | |
Cholesterol | 24 mg | 8% DV | |
Woda | 41.9 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central