Crustaceans, lobster, northern, raw - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 77 kcal | - | |
Białko | 16.52 g | 33% DV | 858% D |
Tłuszcz | 0.75 g | 1% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 80.95 g | - | |
Popiół | 1.88 g | - | |
Sód | 423 mg | 18% DV | |
Cholesterol | 127 mg | 42% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 70.3 mg | 13% DV | 332% D |
Kwas foliowy | 10 ug | - | - |
Witamina A | 4 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.02 mg | 1.7% DV | 43.29% D |
Witamina B12 | 1.25 ug | 52% DV | 1353% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.01 mg | 1.1% DV | 27.97% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.59 mg | 9.9% DV | 258% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 1.45 mg | 29% DV | 753% D |
Witamina B6 | 0.1 mg | 6.1% DV | 159% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 1 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 10 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 1 ug | - | - |
Witamina A, RAE | 1 ug | 0.1% DV | 2.89% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0 ug | - | - |
Witamina E | 0.87 mg | 5.8% DV | 151% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Witamina K (menachinon-4) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 84 mg | 6.5% DV | 168% D |
Miedź | 1.35 mg | 150% DV | 3893% D |
Fluor, F | 10.6 ug | - | - |
Żelazo | 0.26 mg | 1.4% DV | 37.52% D |
Magnez | 38 mg | 9% DV | 235% D |
Mangan | 0.06 mg | 2.4% DV | 63.24% D |
Fosfor | 161 mg | 13% DV | 335% D |
Potas | 200 mg | 4.3% DV | 111% D |
Selen | 63.6 ug | 116% DV | 3004% D |
Sód | 423 mg | 18% DV | 478% D |
Cynk | 3.53 mg | 32% DV | 834% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.88 g | - | |
Arginina | 1.52 g | - | |
Kwas asparaginowy | 1.6 g | - | |
Cysteina | 0.18 g | - | |
Kwas glutaminowy | 2.44 g | - | |
Glicyna | 1.1 g | - | |
Histydyna | 0.41 g | - | |
Izoletyda | 0.72 g | - | |
Leucyna | 1.2 g | - | |
Lizyna | 1.24 g | - | |
Metionina | 0.41 g | - | |
Fenyloalanina | 0.68 g | - | |
Prolina | 0.74 g | - | |
Seryna | 0.64 g | - | |
Treonina | 0.65 g | - | |
Tryptofan | 0.22 g | - | |
Tyrozyna | 0.59 g | - | |
Walina | 0.74 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.04 g | - | |
Omega-3 DHA | 0.07 g | - | |
Omega-3 EPA | 0.1 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.03 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0.16 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.01 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0.11 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.01 g | - | |
Kwas stearynowy | 0.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 15:1 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.03 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 24:1 c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.01 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.03 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:4 | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV | |
Fruktoza | 0 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 0 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0 g | - | |
Sacharoza | 0 g | - |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.88 g | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 127 mg | 42% DV | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 80.95 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central