Chleb z pszenicy białej - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)

100g

Kalorie według źrółda

Ogólne

Energia 238 kcal -
Białko 10.66 g 21% DV 179% D
Tłuszcz 2.15 g 2.8% DV
Węglowodany 43.91 g 16% DV
Skrobia 27.25 g -
Cukry 5 g -
Błonnik 9.2 g 33% DV 276% D
Woda 39.6 g -
Popiół 3.69 g -
Sód 478 mg 21% DV
Cholesterol 0 mg 0% DV

Witaminy

Cholina 8.1 mg 1.5% DV 12.38% D
Kwas foliowy 162 ug - -
Witamina A 4 iu - -
Witamina B1 (Tiamina) 0.51 mg 43% DV 357% D
Witamina B12 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B2 (Ryboflawina) 0.26 mg 20% DV 165% D
Witamina B3 (Niacyna) 4.46 mg 28% DV 234% D
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) 0.46 mg 9.1% DV 76.47% D
Witamina B6 0.08 mg 4.7% DV 39.55% D
Witamina C 0 mg 0% DV 0% D
Witamina D 0 iu - -
Witamina K (filochinon) 7.7 ug 6.4% DV 53.92% D
Karoten, alfa 0 ug - -
Karoten, beta 2 ug - -
Kryptoksantyna, beta 0 ug - -
Folate, food 78 ug - -
Kwas foliowy, ogółem 127 ug - -
Kwas foliowy 49 ug 12% DV 103% D
Retinol 0 ug - -
Witamina A, RAE 0 ug 0% DV 0% D
Witamina B12, dodana 0 ug - -
Witamina D (D2 + D3) 0 ug 0% DV 0% D
Witamina E 0.38 mg 2.5% DV 21.29% D
Witamina E, dodana 0 mg - -

Minerały

Wapń 684 mg 53% DV 442% D
Miedź 0.15 mg 17% DV 139% D
Żelazo 4.89 mg 27% DV 228% D
Magnez 26 mg 6.2% DV 52.02% D
Mangan 0.63 mg 28% DV 232% D
Fosfor 103 mg 8.2% DV 69.24% D
Potas 127 mg 2.7% DV 22.71% D
Selen 16.1 ug 29% DV 246% D
Sód 478 mg 21% DV 175% D
Cynk 0.95 mg 8.6% DV 72.57% D

Brak danych

Omega-3 ALA 0.08 g -
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) 0.08 g -
Omega-3 DHA 0 g -
Omega-3 EPA 0 g -
Omega-3 stearydonowy 0 g -
Omega-6 (n-6) 0 g -
Omega-6 linolowy 0.88 g -
Omega-6 linolowy 0.88 g -
Omega-9 eikosenowy 0.01 g -
Omega-9 erukowy 0 g -
Omega 9 oleinowy 0.37 g -
Omega 9 oleinowy (cis) 0.34 g -
Kwas arachidowy 0.01 g -
Kwas behenowy 0.01 g -
Kwas masłowy 0 g -
Kwas kaprynowy 0 g -
Kwas kapronowy 0 g -
Kwas kaprylowy 0.01 g -
Kwas laurynowy 0.01 g -
Kwas lignocerynowy 0 g -
Kwas margarynowy 0 g -
Kwas mirystynowy 0.01 g -
Kwas palmitynowy 0.32 g -
Kwas pentadekanowy 0 g -
Kwas stearynowy 0.25 g -

Źródła