Beef, loin, tenderloin steak, boneless, separable lean only, trimmed to 0" fat, all grades, cooked, grilled - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 198 kcal | - | |
Białko | 30.7 g | 61% DV | 620% D |
Tłuszcz | 8.32 g | 11% DV | |
Węglowodany | 0 g | 0% DV | |
Woda | 60.76 g | - | |
Popiół | 1.38 g | - | |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV |
Witaminy ❯
Cholina | 73.8 mg | 13% DV | 136% D |
Kwas foliowy | 7 ug | - | - |
Witamina A | 5 iu | - | - |
Witamina B1 (Tiamina) | 0.07 mg | 5.9% DV | 59.76% D |
Witamina B12 | 4.57 ug | 190% DV | 1923% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.44 mg | 34% DV | 343% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 6.24 mg | 39% DV | 394% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.47 mg | 9.4% DV | 95.15% D |
Witamina B6 | 0.77 mg | 45% DV | 455% D |
Witamina C | 0 mg | 0% DV | 0% D |
Witamina D | 3 iu | - | - |
Witamina K (filochinon) | 1.4 ug | 1.2% DV | 11.78% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 0 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 0 ug | - | - |
Folate, food | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 7 ug | - | - |
Kwas foliowy | 0 ug | 0% DV | 0% D |
Retinol | 2 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 2 ug | 0.2% DV | 2.24% D |
Witamina B12, dodana | 0 ug | - | - |
Witamina D (D2 + D3) | 0.1 ug | 0.5% DV | 5.05% D |
Witamina D3 (cholekalcyferol) | 0.1 ug | - | - |
Witamina E | 0.28 mg | 1.9% DV | 18.86% D |
Witamina E, dodana | 0 mg | - | - |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 15 mg | 1.2% DV | 11.66% D |
Miedź | 0.1 mg | 11% DV | 114% D |
Żelazo | 3.59 mg | 20% DV | 201% D |
Magnez | 20 mg | 4.8% DV | 48.1% D |
Mangan | 0.01 mg | 0.4% DV | 4.39% D |
Fosfor | 285 mg | 23% DV | 230% D |
Potas | 390 mg | 8.3% DV | 83.82% D |
Selen | 28 ug | 51% DV | 514% D |
Sód | 59 mg | 2.6% DV | 25.91% D |
Cynk | 4.68 mg | 43% DV | 430% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 1.86 g | - | |
Arginina | 2.09 g | - | |
Kwas asparaginowy | 3.01 g | - | |
Cysteina | 0.31 g | - | |
Kwas glutaminowy | 5.08 g | - | |
Glicyna | 1.34 g | - | |
Histydyna | 1.16 g | - | |
Izoletyda | 1.45 g | - | |
Leucyna | 2.68 g | - | |
Lizyna | 3 g | - | |
Metionina | 0.83 g | - | |
Fenyloalanina | 1.24 g | - | |
Prolina | 1.31 g | - | |
Seryna | 1.27 g | - | |
Treonina | 1.47 g | - | |
Tryptofan | 0.35 g | - | |
Tyrozyna | 1.16 g | - | |
Walina | 1.54 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0.02 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 n-3 c,c,c (ALA) | 0.02 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.46 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0.38 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0.01 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 3.27 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 2.91 g | - | |
Kwas arachidowy | 0.01 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0.01 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0.01 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0.09 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0.22 g | - | |
Kwas palmitynowy | 1.87 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0.04 g | - | |
Kwas stearynowy | 1.05 g | - |
Więcej... ❯
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 14:1 | 0.09 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe jednonienasycone 16:1 | 0.29 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 c | 0.26 g | - | - |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 17:1 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 CLAs | 0.04 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:2 n-6 c,c | 0 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:3 n-6 | 0.02 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 20:4 | 0.07 g | - | - |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:5 n-3 (DPA) | 0.01 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 16:1 t | 0.03 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:1 t | 0.36 g | - | - |
Trans-nienasycone kwasy tłuszczowe 18:2 t (niezdefiniowane) | 0.05 g | - | - |
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 0 g | 0% DV |
Inne ❯
Alkohol etylowy | 0 g | - | |
Popiół | 1.38 g | - | |
Betaina | 12.6 mg | - | |
Kofeina | 0 mg | - | |
Cholesterol | 93 mg | 31% DV | |
Hydroksyprolina | 0.14 g | - | |
Teobromina | 0 mg | - | |
Woda | 60.76 g | - |
Źródła
- Data type: 70
- USDA Food Data Central