Nektarynki surowe - Wartości odżywcze, kalorie (kcal)
100g
Kalorie według źrółda
Ogólne
Energia | 43 kcal | - | |
Białko | 1.06 g | 2.1% DV | 98.6% D |
Tłuszcz | 0.28 g | 0.4% DV | |
Węglowodany | 9.18 g | 3.3% DV | |
Skrobia | 0.07 g | - | |
Błonnik | 1.5 g | 5.4% DV | 249% D |
Woda | 89 g | - | |
Popiół | 0.48 g | - | |
Sód | 13 mg | 0.6% DV |
Witaminy ❯
Witamina B1 (Tiamina) | 0.03 mg | 2.8% DV | 132% D |
Witamina B2 (Ryboflawina) | 0.03 mg | 2.1% DV | 96.6% D |
Witamina B3 (Niacyna) | 1.12 mg | 7% DV | 326% D |
Witamina B5 (Kwas pantotenowy) | 0.19 mg | 3.7% DV | 172% D |
Witamina B6 | 0.03 mg | 1.5% DV | 68.4% D |
Witamina C | 2.9 mg | 3.2% DV | 150% D |
Witamina K (filochinon) | 2 ug | 1.7% DV | 77.52% D |
Więcej... ❯
Karoten, alfa | 0 ug | - | - |
Karoten, beta | 199 ug | - | - |
Kryptoksantyna, beta | 117 ug | - | - |
Kwas foliowy, ogółem | 6 ug | - | - |
Tokoferol beta | 0.01 mg | - | - |
Tokoferol delta | 0.03 mg | - | - |
Tokoferol gamma | 0.04 mg | - | - |
Witamina A, RAE | 21 ug | 2.3% DV | 109% D |
Witamina E | 0.61 mg | 4.1% DV | 189% D |
Witamina K (Dihydrofilochinon) | 0 ug | - | - |
Minerały ❯
Wapń | 2 mg | 0.2% DV | 7.16% D |
Miedź | 0.08 mg | 9.1% DV | 424% D |
Żelazo | 0.3 mg | 1.7% DV | 77.52% D |
Magnez | 8.8 mg | 2.1% DV | 97.45% D |
Mangan | 0.05 mg | 2% DV | 95.05% D |
Fosfor | 26 mg | 2.1% DV | 96.74% D |
Potas | 131 mg | 2.8% DV | 130% D |
Selen | 0 ug | 0.2% DV | 8.46% D |
Sód | 13 mg | 0.6% DV | 26.29% D |
Cynk | 0.21 mg | 1.9% DV | 88.79% D |
Aminokwasy ❯
Alanina | 0.02 g | - | |
Arginina | 0.01 g | - | |
Kwas asparaginowy | 0.57 g | - | |
Cysteina | 0.01 g | - | |
Kwas glutaminowy | 0.03 g | - | |
Glicyna | 0.01 g | - | |
Histydyna | 0.01 g | - | |
Izoletyda | 0.01 g | - | |
Leucyna | 0.01 g | - | |
Lizyna | 0.02 g | - | |
Metionina | 0.01 g | - | |
Fenyloalanina | 0.01 g | - | |
Prolina | 0.01 g | - | |
Seryna | 0.02 g | - | |
Treonina | 0.01 g | - | |
Tryptofan | 0.01 g | - | |
Tyrozyna | 0.01 g | - | |
Walina | 0.01 g | - |
Kwasy tłuszczowe ❯
Omega-3 ALA | 0 g | - | |
Omega-3 DHA | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 22:6 c | 0 g | - | |
Omega-3 EPA | 0 g | - | |
Omega-3 stearydonowy | 0 g | - | |
Nienasycone kwasy tłuszczowe 18:3 c | 0 g | - | |
Omega-6 linolowy | 0 g | - | |
Omega-9 eikosenowy | 0 g | - | |
Jednonienasycone kwasy tłuszczowe 20:1 c | 0 g | - | |
Omega-9 erukowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy | 0 g | - | |
Omega 9 oleinowy (cis) | 0 g | - | |
Kwas arachidowy | 0 g | - | |
Kwas behenowy | 0 g | - | |
Kwas masłowy | 0 g | - | |
Kwas kaprynowy | 0 g | - | |
Kwas kapronowy | 0 g | - | |
Kwas kaprylowy | 0 g | - | |
Kwas laurynowy | 0 g | - | |
Kwas lignocerynowy | 0 g | - | |
Kwas margarynowy | 0 g | - | |
Kwas mirystynowy | 0 g | - | |
Kwas palmitynowy | 0 g | - | |
Kwas pentadekanowy | 0 g | - | |
Kwas stearynowy | 0 g | - |
Więcej... ❯
Węglowodany ❯
Total (complex+sugars) | 9.18 g | 3.3% DV | |
Błonnik nierozpuszczalny | 0.9 g | - | |
Błonnik rozpuszczalny | 0.6 g | - | |
Fruktoza | 1.39 g | - | |
Galaktoza | 0 g | - | |
Glukoza | 1.67 g | - | |
Laktoza | 0 g | - | |
Maltoza | 0 g | - | |
Skrobia | 0.07 g | - | |
Sacharoza | 4.83 g | - |
Inne ❯
Źródła
- Data type: 40
- USDA Food Data Central